Foto: Publicitātes attēli

Divas reliģiozas ģimenes, kas bauda idillisku dzīvi Teksasā... Līdz kāds no viņiem rokās paņem cirvi. Tik īsi savu jaunāko seriālu "Mīla un nāve" ("Love & Death") raksturo izklaides industrijas gigants "HBO Max". Seriālu, kas pirmizrādi piedzīvos 27. aprīli, demonstrēs "LMT Viedtelevīzija".

Betija un Kendija bija ne vien tuvas kaimiņienes, bet arī tuvas draudzenes. Taču draudzībai pa vidu nostājās dēka. Kendija iemīlējās Betijas vīrā. Jo tuvākas kļuva viņu attiecības, jo ātrāk gaisa abu sieviešu draudzība. Līdz kādā naktī, atbraucis no komandējuma, Betijas vīrs atrada savu laulāto draudzeni guļam pašas asinīs, līdz nāvei sacirstu ar cirvi. Jau no pašiem izmeklēšanas pirmsākumiem viss norādīja, ka vainīgā ir Kendija… Smalkā attiecību drāma ir veidota uz reāliem notikumiem, kas 1980. gada vasarā norisinājās Dalasas priekšpilsētā un piesaistīja plašu mediju uzmanību. Šausminošais stāsts vairākkārt ticis ekranizēts, un 2023. gada seriālā Kendijas Montgomerijas lomā iejutusies slavenā, vairākkārt apbalvotā aktrise Elizabete Olsena.

Elizabete Olsena ir populāro dvīņu, aktrišu un dizaineru, Mērijas Keitas un Ešlijas jaunākā māsa. Arī viņa sāka filmēties jau agrā bērnībā, pirmās lomas gūstot māsu lielajos projektos vien četru gadu vecumā. Taču pirmā nopietnā kino pieredze bija galvenā loma psiholoģiskajā trillerī "Marta, Mārsija, Meja, Marlēna" ("Martha Marcy May Marlene"), par kuru viņa saņēma virkni apbalvojumu, tostarp tika nodēvēta par labāko jauno uzlecošo zvaigzni. Būtiska Elizbetes Olsenas karjerā izrādījās sadarbība ar filmu kompāniju "Marve"l, kas viņai piešķīra supervarones Vandas Maksimovas/ Skārletas Vitčas lomu, šādā ampluā viņa parādījās gan miniseriālā "WandaVision", gan komiksu filmu "Atriebēji" (The Avengers) vairākos turpinājumos.

"Mīla un nāve" režisora Leslija Glatere pasaules slavu un atzinību guvusi, strādājot pie seriāliem "Trakie vīri" ("Mad men") un "Svešais starp savējiem" ("Homeland"), vairākkārt nominēta "Emmy" balvai, saņēmusi trīs Amerikas režisoru ģildes balvas. Savukārt scenārija autors Deivids Kellijs radījis tādus spožus un skatītāju iemīļotus seriālus kā "Lielie mazie meli" ("Little Big Lies"), "Alija Makbīla" ("Ally McBeal"), saņēmis vienpadsmit prestižās "Emmy" balvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!