Vai esi gatavs nostalģiskam brīdim? Tas ir oficiāli – Margo Robija pārvēršas par pasaulē slavenāko lelli – Bārbiju. Ziņojumi par to, ka aktrise strādā pie šīs lomas, pirmo reizi parādījās 2018. gadā. Pirms dažiem mēnešiem šķita, ka teju viss interneta saturs ir par un ap Bārbijas filmu. Tas nedaudz noklusa! Taču nu ir īstais brīdis ieskatīties filmas pirmajā reklāmas rullītī, kas ir 75 sekunžu garš. Līdz šim treileris sociālajos tīklos sacēlis galvenokārt pozitīvu rezonansi, ziņo CNN.

Rakstnieces un režisores Grētas Gērvigas ļoti gaidītā filma par ikonisko lelli pie skatītājiem nonāks tikai nākamvasar. Lai gan sižeta detaļas tiek slēptas, ir atklāts, ka Bārbija un Kens filmā būs iestrēguši reālajā pasaulē. Tātad Bārbiju sagaida nopietns izaicinājums – būt dzīvai sievietei. Kā jau ziņojām, Raiens Goslings atveidos Bārbijas ilggadējo puisi Kenu. Par to vairāk lasi šeit!

Grētas Gērvigas režisētās filmas reklāmas video sākas ar piezemētu parodiju. Mazas meitenītes mierīgi spēlējas tuksnesī ar savām lellēm. Stāstītājs stāsta: "Kopš pirmās mazās meitenītes vēl nebija radušās, lelles jau pastāvēja. Bet lelles mūžīgi ir uzskatītas par bērnu lellēm. Līdz..." Līdz parādās īsta, dzīva Bārbija, kas valkā svītrainu peldkostīmu, kas pirmo reizi tika redzēts, kad "Mattel" 1959. gadā laida klajā slaveno rotaļlietu. Treileris pēc tam pārvēršas ātros Bārbijas rozā sapņu pasaules fragmentos, un noslēdzas ar horeogrāfisku dejas numuru.

Tā kā visiem labi zināmā "Aqua" dziesma "Barbie Girl" filmā netiks iekļauta, varam izmantot dziesmu vārdus, raksturojot to kā izskatās treileris – "plastic and fantastic" jeb plastisks un fantastisks. Tajā pašā laikā var teikt, ka Bārbiju pasaule izskatās nedaudz atšķirīga, par ko jau Kinoakadēmijas balvai nominētā režisore Gērviga ir izteikusies. Galu galā, tā kā rotaļlietu stāsts ir pārvērsts "dzīvā" filmā, ar reāliem aktieriem, vairāk nekā 60 gadus pēc lelles radīšanas, ir skaidrs, ka kaut kas stāstā būs pamainīts.

Bārbiju sarakstījusi režisore Gērviga kopā ar Noa Baumbahu ("Marriage Story"). Gan Gērviga, gan Baumbahs ir pazīstami ar to, ka attēlo dažādas skarbas dzīves realitātes, taču bieži vien tās pamatā ir humors, tāpēc viņu iesaiste par pasaulslaveno tēlu padara to vēl interesantāku. Izrādās, ka filma būs kritiska pret sievietēm uzspiestajiem sociālajiem un skaistuma standartiem.

Paredzams, ka "Barbie" kinoteātros nonāks 2023. gada 21. jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!