Foto: Publicitātes attēli
Diemžēl Covid-19 nekur nav atstājies, un, lai arī Latvijā ir salīdzinoši mierīgāk, citās valstīs, tostarp Amerikas Savienotajās valstīs, saslimušo skaits turpina kāpt pat par vairākiem tūkstošiem dienā. Ņemot to vērā, Holivuda filmu izrādīšanas datumus pārceļ vienu pēc otra, apbēdinot skatītājus, kuri gaida solītos vasaras kino kases grāvējus.

Kā ziņo "VLG films" pārstāve Ilona Koškina, lai gan sākotnēji ziņots, ka Oskara balvas laureāta Rasela Krova jaunākā filma "Vajātājs" ("Unhinged") pavisam noteikti uz lielajiem ekrāniem nonāks 31. jūlijā, pagājušās nedēļas izskaņā pieņemts lēmums to nedarīt.

Savukārt, gan Latvija, gan abas pārējās Baltijas valstis ir vienas no pirmajām, kuru kinoteātri šo filmu sāks demonstrēt sākotnēji noliktajā datumā, sniedzot skatītājiem iespēju beidzot baudīt pavisam jaunu kino piedzīvojumu uz lielā ekrāna. Jāpiebilst, ka īpaši pirmizrādes seansi skatāmi jau no 30. jūlija.

Filma "Vajātājs" ir psiholoģisks trilleris, kurā galveno lomu atveido Rasels Krovs. Stāsta centrā ir vientuļā māte Reičela (Karena Pistoriusa), kura pieļauj nelaipnību uz ceļa, nokaitinot svešinieku, kurš aizkavējies pie luksofora zaļās gaismas. Reičela nenojauš, ka svešais autovadītājs ir personisku problēmu nomākts, un šis nelielais nelaipnības žests viņu nokaitinās līdz baltkvēlei. Svešinieks nolemj sievieti pārmācīt, ņemot talkā visai šausmīgas metodes, apdraudot ne tikai Reičelu, bet arī viņas tuviniekus.

Filmas scenārija autors Karls Elsvorts ir milzīgs psiholoģisku trilleru cienītājs, kuru pamatā ir ļoti pazīstama un šausminoša situācija, ar kuru ikviens no mums, jebkurā dienā, varētu saskarties. Novērojis, kā pieaug niknums un agresīva braukšana uz ceļiem visā pasaulē, viņš aizdomājās, kāpēc šķietami tik daudzi cilvēki dzīvo savu ikdienu, apspiežot tādas dusmas. Elsvorts akcentē: "Ar "Unhinged" es centos uzrakstīt visintensīvāko, ko jebkad esmu rakstījis, ar neatslābstošu tempu un neatlaidību, kas aizķer un neatlaiž, kamēr filma nav beigusies."

Režisoram Derikam Bortem "Unhinged" premisa šķita ārkārtīgi pazīstama personiskā līmenī: "Tas bija viens no tiem scenārijiem, ko nevar nolikt malā, kamēr neesi izlasījis līdz galam, lai redzētu, kas notiek tālāk," viņš saka. "Lai cik ļoti stāsts koncentrētos uz vajāšanu uz ceļa, tajā vērojama visai saistoša cilvēku tumšāko tendenču izpēte. Mums visiem ir bijušas dienas, kuras nekā citādi nenosauksim, kā vien par sliktām, un šis stāsts pārvērš šos sliktās dienas impulsus galējībā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!