Foto: Reuters/Scanpix/LETA

30. septembrī amerikāņu kino aktrise Skārleta Johansone un "Disney" studija pielikuši punktu samilzušajam strīdam, kura pamatā bija Johansones iesniegums tiesā pret uzņēmumu. Tiesā tika apgalvots, ka izklaides industrijas konglomerāts "Walt Disney Company" pārkāpis viņas līgumu, izlaižot filmu "Melnā atraitne" straumēšanas platformā.

Viņa savā paziņojumā atzinusi, ka ir laimīga par domstarpību atrisināšanos, vēsta medijs CNN. Tāpat viņa minēja, ka ir neticami lepna par darbu, kas paveikts kopā gadu gaitā, un neslēpa, ka viņai ļoti patīk savas radošās attiecības tieši ar šo komandu. "Es ar nepacietību gaidu mūsu sadarbības turpināšanu arī turpmākajos gados," saka Skārleta Johansone.

Kā jau bija minēts, jūlijā iesniegtajā prasībā "Melnā atraitne" galvenās lomas atveidotāja un izpildproducente apgalvojusi, ka viņas līgumā bijusi garantēta filmas ekskluzīva izrādīšana kinoteātros. Johansones potenciālā peļņa esot bijusi saistīta ar filmas ieņēmumiem kinoteātros, tomēr uzņēmums to vienlaikus sācis demonstrēt gan kinoteātros, gan straumēšanas pakalpojumā "Disney+". Proti, viņa apgalvoja, ka šāds lēmums nozīmēja to, ka viņai tika liegta iespēja lielākai peļņai.

Johansone filmā "Melnā atraitne" atveidoja krievu slepkavu, kas bija filmas supervarones tēls. Pavisam kopā aktrise spēlējusi deviņās "Marvel' filmās.

View this post on Instagram

A post shared by Disney+ (@disneyplus)

Arīdzan "Disney Studios" satura priekšsēdētāja Alana Bergmana paziņojumā teikts: "Es esmu ļoti gandarīts, ka mums ir izdevies panākt savstarpēju vienošanos ar Skārletu Johansoni. Mēs novērtējam viņas ieguldījumu "Marvel Cinematic Universe" un ceram uz sadarbību kopā ar vairākiem gaidāmajiem projektiem, tostarp Disney's "Tower of Terror"."

Tiesas prāva, ko dēvē par "Skārleta Johansone pret "Disney"" ir bijusi Holivudas uzmanības centrā. Tiesas process notika izšķirošā brīdī, kad industrija saskaras ar jautājumiem par to, kā auditorija patērēs izklaidi nākotnē un kādas kompensācijas saņems tie, kas to izveidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!