Foto: Vida Press

"Disney" vadītājs Bobs Aigers sarunā ar investoriem paziņoja, ka drīzumā gaidāmi turpinājumi animētajām franšīzēm "Rotaļlietu stāsts" ("Toy Story"), "Ledus sirds" ("Frozen") un "Zootropole" ("Zootopia"). Līdztekus šīm iepriecinošajām ziņām, viņš arī atklāja, ka tā kā "Disney+" straumēšanas pakalpojums piedzīvojis abonentu skaita samazināšanos, tiks atlaisti 7000 darbinieku, ziņo "Deadline".

"Šodien man ir tik liels prieks paziņot, ka mūsu animācijas studijās ir izstrādāti turpinājumi dažām populārākajām franšīzēm – "Toy Story", "Frozen" un "Zootopia"," sacīja Aigers. "Drīzumā sniegsim plašāku informāciju par šiem iestudējumiem, taču šis ir lielisks piemērs tam, ka mēs tiecamies pēc saviem zīmoliem un savām franšīzēm."

Tas nav pārāk liels pārsteigums, ņemot vērā to, cik ienesīgas un kritiķu atzinīgi novērtētas ir visas trīs uzskaitītās franšīzes. Tiesa, pēdējās šo franšīzu daļas bija milzīgas globālas peļņas uz lielā ekrāna: "Frozen 2" (2019. gadā nopelnīja 1,45 miljardus ASV dolāru), "Toy Story 4" (2019. gadā – 1,07 miljardus ASV dolāru) un "Zootopia" (2016. gadā –1,02 miljardus ASV dolāru). Tāpat visas trīs filmas tika nominētas Amerikas Kinoakadēmijas balvai.

Ja salīdzina ar jaunākās oriģinālās "Disney" filmas "Strange World", kas kinoteātros visā pasaulē nopelnīja mazāk nekā 74 miljonus ASV dolāru, tad atgriešanās pie šīm lielajām franšīzēm un jaunajiem turpinājumiem ir pašsaprotami.

Sīkāka informācija par gaidāmajiem projektiem tiek slēpta (nav zināms aktieru sastāvs, sižeti un arī izlaišanas datumi), lai gan Aigers solīja, ka viņš "drīzumā sniegs vairāk informācijas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!