Foto: EPA/Scanpix/LETA

Pēc ASV kinoakadēmijas balvas jeb "Oskara" tīko daudzi. Lai gan līdz šī gada ceremonijai palikuši veseli pieci mēneši, jau šobrīd iezīmējas vairākas interesantas aprises, tostarp – straumēšanas gigants "Netflix" varētu pārrakstīt vēsturi ar vislielāko vienas studijas filmu skaitu labākās kinolentes nominācijā, raksta "Variety".

Šobrīd rekords pieder studijai "Metro-Goldwyn-Mayer", kam devītajā "Oskaru" ceremonijā 1937. gadā bija piecas nominācijas. Savukārt populārā straumēšanas platforma jaunākajā ceremonijā varētu tikt pie savas pirmās šīs nominācijas kinoakadēmijas balvas pēc ne tik veiksmīgā iznākuma ar Martina Skorsēzes "The Irishman" un Alfonso Kuarona filmu "Roma".

"Netflix" pēdējos gados nav sēdējuši rokas klēpī salikuši, pērkot, veidojot un publicējot kvalitatīvu saturu. Ņemot vērā, ka šis gads pilnībā sagriezis kājām gaisā izklaides industriju, lielai daļai filmu no kinoteātriem pārceļoties uz interneta platformām vai pārliekot pirmizrādes uz nākamo gadu, straumēšanas giganta kabatā ir daudzas kinolentes, kas varētu pretendēt uz "Oskaru". Tā kā līdz ceremonijai vēl kāds laiciņš jānodzīvo, nenoliedzami, pāragri teikt, ka "Netflix" patiesi izdosies šo rekordu pārspēt, taču teorētiski tas noteikti ir iespējams.

Kuras filmas varētu būt vistuvāk nonākšanai nomināciju sarakstā? "Variety" norāda, ka visdrošākajās pozīcijās ir Devida Finčera "Mank" un Ārona Sorkina filma "The Trial of the Chicago 7". Abas kinolentes ir izcēlušās ar pozitīvām kritiķu atsauksmēm, kā arī ietver komponentus, kas parasti nominācijas pārstāvju vidū tiek meklēti. Šajā sarakstā minama kinematogrāfija, skaņa, aktieru tēlojums, scenārijs u.c.

Nākamā, kas šo sarakstu varētu turpināt, ir Džordža C. Vulfa "Ma Rainey's Black Bottom" ar Violu Deivisu un Čedviku Bousmenu galvenajās lomās. Kā zināms, Bousmens šī gada augustā pāragri devās mūžībā, taču šobrīd ar savu veikumu šajā un vēl citās filmās aizņem tik lielu "ētera laiku", par kādu aktieri ikdienā sapņo. Tiek pat izteikta versija, ka viņš varētu tikt nominēts kā viens no pretendentiem uz labākā aktiera titulu. Otrs šajā sarakstā ir Entonijs Hopkinss par lomu filmā "The Father".

Pēc šīm trim kinolentēm pareģojumi sāk tīties arvien lielākā miglā, taču izceltas tiek tādas kinolentes kā "The Prom" ar Merilas Strīpas repošanas mākslas izrādīšanu un "Da 5 Bloods". Nevar nepieminēt arī Džordža Klūnija "The Midnight Sky", kas ir iespaidīgākā no viņa veidotājām filmām, ietverot gan vizuālo baudījumu, gan arī interesantu naratīvu.

Kamēr gaidām oficiālos paziņojumus un ekspertu vērtējumus, ir īstais brīdis noskatīties kinolentes, kas vēl nav redzētas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!