Foto: Vida Press
Režisoram Ridlijam Skotam ideja par 2000. gada vēsturiskā eposa "Gladiators" turpinājuma veidošanu bija jau gandrīz tūlīt pēc filmas iznākšanas. Viņš vienmēr ir izteicis, ka atgriezīsies Kolizejā, lai turpinātu sava grāvēja stāstu. Izskatās, ka mēs straujiem soļiem tuvojamies viņa vēlmes piepildījumam. Proti, ir pasludināts, ka turpinājums būs, turklāt arī atklāts, kas atveidos galveno lomu.

Saskaņā ar "Deadline", Ridlijs Skots atgriežas režisora krēslā, savukārt "Normāli cilvēki" zvaigzne Pols Meskāls risina sarunas, lai atveidotu galveno lomu filmas turpinājumā.

2000. gada filmas "Gladiators" anotācija: Maksimuss ir spēcīgs Romiešu ģenerālis, kuru ciena cilvēki, karavīri un gados vecais imperators Marks Aurēlijs. Pirms savas nāves imperators izvēlas Maksimusu kā savu aizstājēju, kas nav pa prātam Marka Aurēlija dēlam Komodam. Tas pavēl saviem kareivjiem nogalināt Maksimusa ģimeni un pēc tam viņu pašu liek apcietināt. Nokļuvis verdzībā, Maksimuss kļūst par gladiatoru un atgriežas Romā ar mērķi atriebties Komodam.

"Gladiators" bija nozīmīgs pasaules mēroga hits 2000. gadā, nopelnot 460 miljonus ASV dolāru visā pasaulē un padarot filmas galvenās lomas atveidotāju Raselu Krovu par starptautisku zvaigzni. Filma lepojas ar 12 "Oskara" nominācijām, iegūstot piecas no tām, tostarp par labāko gada filmu.

Maksimusa, Romiešu ģenerāļa, kas kļuva par gladiatoru, loma Raselam Krovam pilnībā mainīja karjeru. Tā viņam ne tikai sagādāja "Oskara" balvu kā gada labākajam aktierim, bet padarīja viņu par vienu no pieprasītākajiem galvenās lomas atveidotājiem. Un, kad pērn tika paziņots, ka filmai būs turpinājums, katrs aktieris, kas atbilda filmas turpinājuma galvenās lomas atveidotāja "profilam", sāka dzīties pēc kārotās lomas.

Tiekšanās pēc lomas "sāka uzkarsēt publiku" mirklī, kad Meskāls bija viens no pirmajiem, kas tikās ar režisoru, lai pārrunātu sadarbības iespējas. Lai gan Skots turpināja tikties ar citiem talantiem, tuvu stāvoši avoti atklāja, ka visiem iesaistītajiem bija skaidrs, ka, pēc abu veiksmīgās tikšanās, Meskāls nepārprotami bija Skota favorīts.

Skots pašlaik iegrimis pēcapstrādes procesā vēsturiskajai biogrāfiskajai filmai "Napoleons" (galvenajā lomā Hoakins Fīnikss), bet ražīgais režisors jau gatavo "Gladiatora" turpinājumu.

Meskāls nepārņems harizmātiskā karavadoņa Maksimusa lomu, bet drīzāk spēlēs pieaugušo versiju Lusillas dēlam Lūsiusam, kurš pirmajā "Gladiatorā" bija mazs bērns.

Pašlaik "Gladiatora" turpinājumam pilnīgas sižeta detaļas vēl nav atklātas; filmai nav pirmizrādes datuma vai apstiprināta nosaukuma, taču maz ticams, ka tas notiks ātrāk par 2024. vai 2025. gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!