Foto: Vida Press

Piecus mēnešus pēc operatores Halinas Hačinsas traģiskās bojāejas filmas "Rust" uzņemšanas laukumā Aleks Boldvins gatavojas atgriezties uz ekrāna.

Saskaņā ar 23. marta "Deadline" publicēto ziņojumu aktieris atgriezīsies uz lielā ekrāna itāļu Ziemassvētku filmās.

Boldvins sadarbosies ar savu jaunāko brāli Viljamu, lai Itālijā uzņemtu divas hibrīda animācijas un asa sižeta filmas – "Kid Santa" un "Billie's Magical World". Šobrīd abu projektu filmēšana ir sākusies Itālijas galvaspilsētā Romā.

Šīs brīvdienu filmas iezīmē dažus no pirmajiem lielajiem projektiem, kuros Aleks ir iesaistījies kopš tā laika, kad viņš pagājušā gada oktobrī vesterna "Rust" filmēšanas laukumā izšāva ar pistoli, nejauši nogalinot 42 gadus veco operatori Halinu Hačinsu.

Februārī "Saturday Night Live" aktieris atklāja par atgriešanos darbā. Šis paziņojums ievietots arī viņa "Instagram" kontā.

"Es teicu, ka veidošu tādu kā nelielu dienasgrāmatu par to, kad ceļoju un strādāju," video stāstīja Aleks. "Šodien mums bija pirmā diena, kas bija sarežģīta. Es nestrādāju tik daudz kā agrāk."

Viņš turpināja: "Ir dīvaini atgriezties darbā. Es neesmu strādājis kopš pagājušā gada 21. oktobra, kad filmas uzņemšanas laukumā notika šī šausminošā lieta un mūsu operatores Halinas Hačinsas nāve."

"Man joprojām ir grūti par to runāt," piebilda Boldvins. "Es šodien atgriezos darbā pirmo reizi trīsarpus mēnešu laikā. Filmas gandrīz vienmēr ir vienādas. Visi ir jauni, salīdzinot ar mani. It īpaši neatkarīgajās filmās, kur strādā ļoti labi cilvēki."

Tikai laiks rādīs, kurš galu galā būs atbildīgs par Hačinsas traģisko nāvi. Šis incidents liecina par nepieciešamību pēc stingrākiem ieroču drošības noteikumiem filmu uzņemšanas laukumā. Kopš tā laika daudzi aktieri un filmu veidotāji ir uzsvēruši drošības protokolu nozīmi, un daži pat ir apšaubījuši funkcionējošu ieroču izmantošanu. Dveins Džonsons ir apsolījis savos turpmākajos projektos nekad neizmantot īstus ieročus.

Joprojām ir jāatbild uz neskaitāmi daudz jautājumiem, kas tajā dienā notika "Rust" uzņemšanas laukumā. Bet, kamēr šīs atbildes nav saņemtas, Aleks Boldvins oficiāli atgriežas darbā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!