Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kad 2009. gadā uz ekrāniem nonāca filma "Avatars", tā kļuva par visu laiku komerciāli veiksmīgāko kinofilmu, nopelnot 2.8 miljardus ASV dolāru. Ja neradīsies jauni šķēršļi, par turpinājuma veikumu uzzināsim jau 2022. gadā, jo, kā paziņojis režisors Džeimss Kamerons, otrās daļas filmēšana ir pilnībā pabeigta.

Pēc lielajiem panākumiem tapa zināms, ka pirmās filmas pēdās soļos vēl četri turpinājumi. Vēstīts, ka katra no četrām "Avatara" daļām, kuru filmēšana tika uzsākta 2017. gadā, izmaksās aptuveni 250 miljonu ASV dolāru, tādējādi sastādot kopējo budžetu vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apmērā. Vērts piebilst, ka Džeimsa Kamerona "Avatars" bija un vēl aizvien ir visdārgākā jebkad uzņemtā filma.

Ja pirms pandēmijas tika plānots "Avatars 2" uz ekrāniem atrādīt jau šī gada decembrī, šobrīd visi pirmizrāžu datumi pārcēlušies par gadu. "Avatars 2" pirmizrāde paredzēta 2021. gada 17. decembrī, "Avatars 3" – 2023. gada decembrī, "Avatars 4" – 2025. gada decembrī, savukārt "Avatars 5" – 2027. gada decembrī.

Intervijā Arnoldam Švarcenegeram, kurš palīdzēja vēl vienai Kamerona filmai – "Terminatoram" – iegūt pasaules slavu, režisors pats atzina, ka jaunā koronavīrusa izplatība, tāpat kā daudziem citiem, ietekmējusi viņa komandas plānus. Filmēšana tika pilnībā atcelta četrus ar pusi mēnešus, tāpēc nācās arī pārcelt kinolentes parādīšanos uz lielajiem ekrāniem. Kamerons gan piebildis – tas nenozīmē, ka viņam ir vēl viens papildu gads, lai pabeigtu filmu. "Dienā, kad nodosim "Avatars 2", sāksim strādāt pie "Avatars 3" pabeigšanas," sacījis režisors.

Kamerons atklājis, ka šobrīd atrodas Jaunzēlandē, kur notiek darbs pie filmām. Pēc režisora vārdiem, otrā daļa ir pabeigta par 100 procentiem, kamēr trešajai vēl palikusi astīte aptuveni piecu procentu apmērā. Ja neradīsies jauni sarežģījumi, "Avatara" turpinājums skatītāju vērtējumam tiks nodots 13 gadus pēc pirmās daļas.

Kamerons gan bez jautāšanas uzreiz norādījis, ka par jaunās filmas sižetu pagaidām neko neatklās.

"Avatars" bija nominēta ASV Kinoakadēmijas "Oskara" balvai deviņās kategorijās, bet statueti saņēma trijās ar vizuālajām kvalitātēm saistītās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!