Foto: Vida Press

Kino režisors Maikls Bejs nonācis juridiskās nepatikšanās! Itālijā viņam izvirzītas apsūdzības saistībā ar baloža nogalināšanu "Netflix" grāvēja "6 Underground" uzņemšanas laukumā, informē "TheWrap".

Bejs pie atbildības saukts, jo ir filmas režisors, bet viņš gan apsūdzības noraida, apgalvojot, ka 2018. gadā asa sižeta filmas veidošanas laikā neviens dzīvnieks netika ievainots vai cietis.

"Es esmu labi pazīstams dzīvnieku mīlis un liels dzīvnieku aktīvists," Bejs teica paziņojumā "TheWrap". "Neviens filmas veidošanā iesaistītais dzīvnieks netika ievainots. Vai jebkurā citā projektā, pie kura esmu strādājis pēdējo 30 gadu laikā."

Tomēr Itālijas varas iestādes ziņo, ka pasta balodis (angļu valodā: homing pigeon) tika nogalināts "6 Underground" filmēšanas laikā Romā. Izrādās, ka, kāda vārdā nenosaukta persona, kas atradās filmas uzņemšanas laukumā, acīmredzot bija incidenta aculieciniece, nofotografējot un ziņojot par to Itālijas varas iestādēm.

Lai gan dažās valstīs savvaļas baloži tiek klasificēti kā kaitēkļi, Itālijā tie ir aizsargājama suga. Līdz ar to Itālijā ir nelikumīgi notvert, kaitēt, sagūstīt, nogalināt vai jebkādā veidā nodarīt kaitējumu baložiem.

Itālijas varas iestādes deva Bejam iespēju norēķināties un samaksāt nelielu naudas sodu, ko viņš atteicās darīt. "Neatzīstu savu vainu, ka būtu nodarījis kādu kaitējumu dzīvniekam. Turklāt mums ir video pierādījumi," sacīja Bejs. "Ir daudz liecinieku un drošības darbinieku, kas atbrīvo mūs no šīs apsūdzības. Un atspēko vienu paparaci fotogrāfiju, kas sniedz nepatiesu informāciju."

Lai gan tas šķiet visai dīvains gadījums, Bejs nepārprotami ir nelokāms savā pārliecībā, ka incidents, par kuru tiek apvainots, nav noticis.

"Netflix", kas straumētājā izlaida "6 Underground", atteicās komentēt šo notikumu. "Skydance", kas finansēja projektu, arī atteicās to komentēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!