Foto: Reuters/Scanpix/LETA/ AP/Scanpix/LETA

Dzīve nav rožu dārzs – ar šo atziņu saskārušies "Netflix" seriāla "Kronis" ("The Crown") radošā komanda. Kā raksta ārzemju tabloīdi, daudzsēriju kinolentes "bosiem" galvassāpes sagādā prinča Harija lomas atveidotāja atrašana jaunajai sezonai, un iemesls ir gaužām vienkāršs. Kino pasaulē trūkst rudmatainu aktieru.

Princis Harijs skatītāju ekrānos parādīsies seriāla piektajā sezonā. Ņemot vērā, ka jaunās sērijas aptvers laika posmu no 1990. līdz 1997. gadam, tiks atrādīta prinča dzīve vecumā no sešiem līdz 13 gadiem.

Lai bērnu aktieris izskatītos pēc iespējas līdzīgās karaliskās ģimenes loceklim, kā vēsta "The Sun", seriāla komanda šobrīd plāno mainīt viņa matu krāsu. Raksta ietvaros uzrunātais avots sacījis, ka tad, "kad runa ir par aktieriem, kas tiek nolīgti, bosiem ir ārkārtīgi augsti standarti." Tieši tāpēc ikvienam interesentam jāatbilst ļoti daudziem standartiem, taču, runājot par Harija bērnības dienu atveidotāju, viņi vēlējušies, lai ķeksītis būtu ievelkams vēl kādā svarīgā kastītē.

"Tas izrādījies ārkārtīgi grūti, taču viņi ir apņēmības pilni pieņemt pareizo aktieri, kā arī apsver visus nepieciešamos soļus, lai viņš atbilstu lomai," sacījis avots.

Pavisam epizodiski 4. sezonā princi Hariju atveidoja Ārans Tinkers. Viņa vecākus – princesi Diānu un princi Čārlzu – atveidoja Emma Korina un Džošs O'Konors.


Plānots, ka ilgi gaidītās 5. sezonas uzņemšana sāksies vasaras viducī, jūlijā, un gatavošanās jau pamazām iet uz priekšu. Jāpiebilst, ka seriāla veidotāju komandai jānodrošina arī Covid-19 drošības pasākumu ievērošana, taču Lielbritānija cer vasaras laikā ierobežojumus pamazām mazināt.

Jaunajās sērijās princeses Diānas kurpēs pārkāps Elizabete Debicki, savukārt prinča Čārlza – Dominiks Vests. Princeses Margrētas gaitas iemiesos aktrise Leslija Menvila, bet Džonatanu Praisu redzēsim kā princi Filipu. Pēdējās divas sezonas parādīs karaliskās ģimenes dzīvi laika posmā no 1990. līdz 2003. gadam, taču pagaidām nav zināms, kuri reālās dzīves notikumi tiks iekļauti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!