Foto: AP/Scanpix/LETA

Romantiskā "Netflix" komēdijseriāla "Emīlija Parīzē" ("Emily in Paris") pirmās sezonas pēdējā sērija jau tūlītēji apstiprināja faktu, ka seriālam taps arī 2. sezona. "Sekss un lielpilsēta" autora Darena Stāra jaunākais veikums attaisnoja uz sevi liktās cerības – tas bija viegls, humora un pārpratumu bagāts gabaliņš, taču mīnusu saraksta augšgalā ierindojās tas, kā seriālā atveidota Parīze un francūži. Vienai tūristu bukletos lasītai klišejai sekoja nākamā, taču radošā komanda sola, ka jaunajā sezonā galvenā varone daudz vairāk līdzināsies vietējiem.

"Emīlija Parīzē" notikumu centrā ir Emīlija (Lilija Kolinsa) – mārketinga speciāliste no Čikāgas, kurai no debesīm rokās iekrīt sapņu darba piedāvājums Parīzē. Viņas galvenais uzdevums ir pārskatīt luksusa preču uzņēmuma klientu mediju stratēģijas. Kā seriālā tiek vairākkārt uzsvērts – ienest amerikānisko skatu eiropeiskajā vidē. Viņas jaunajā dzīvē Francijas galvaspilsētā netrūkst pārpratumu un sarežģījumu – visas sezonas laikā viņa ne tikai cenšas iegūt kolēģu atzinību (un, protams, arī dusmīgās priekšnieces), bet arī kļūst par mīlas trijstūra vienu no virsotnēm.

Jaunajā sezonā Emīlija mācīsies daudz labāk saprasties ar Francijas kultūrvidi, citējot Stāru, raksta CNN. "Es to uztveru kā varoņa attīstību. Kad cilvēks pirmo reizi aizbrauc uz Parīzi, manuprāt, prātam neaptveramais skaistums viņu pārņem," Stārs sacījis intervijā "Variety". "Iespējams, tie, kuri Parīzē dzīvojuši gadiem, īsti nesaprata, ka seriālā rādījām Parīzi caur "jauniņā" acīm, kurš to redz pirmo reizi dzīvē."

Stārs norādījis, ka pirmajā sezonā, kā jau jaunpienācējai, Emīlijai vietējie daudz piedevuši, taču viņš uzskata – turpinājumā tik viegli neies. Viņaprāt, Emīlija daudz labāk iederēsies starp vietējiem, aprodot ar dzīves ritmu Parīzē un tā pa īstam mācoties arī franču valodu.

2. sezonas uzņemšana sākusies maija pirmajās dienās, sacījis Stārs. Šobrīd filmēšana norit Francijas galvaspilsētā, vienā no slavenākajiem Eiropas kūrortiem Sentropēzā un citos dienvidu reģionos. Kā liecina publicētais video seriāla oficiālajā "Instagram" kontā, jaunajā sezonā kopā ar Kolinsu atgriezīsies visi galveno varoņu atveidotāji.

Runājot par iepriekšējās sezonas noslēgumu un negaidīto pavērsienu, kas attiecas uz Emīlijas simpātiju – pavāru Gabrielu, Stārs atklājis, ka šis aspekts nebūt netiks atstāts bez ievērības. "Šo pavērsienu Emīlija pati negaidīja, un, šķiet, ka no tā izrietēs daudzi notikumi jaunajā sezonā," mīklaini izteicies seriāla veidotājs. Tāpat viņš intervijā "Vanity Fair" piebildis, ka vēlētos daudz vairāk jaunajā sezonā attīstīt otrā plāna aktieru stāstus, jo īpaši – Emīlijas priekšnieces Silvijas dzīves līkločus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!