Foto: Vida Press

Ja cīnās, tad pa īstam – ar šādu moto darbam piegāja leģendārā "Rokija" aktieru un veidotāju komanda. Taču ne vienmēr šīs cīņas ainas beidzās bez sarežģījumiem. Kā atklājis Silvestrs Stallone, "Rokijs IV" uzņemšanas laikā viņš pat deviņas dienas pavadījis slimnīcā.

"Rokijs IV" uz ekrāniem nonāca pirms 35 gadiem, novembra nogalē atzīmējot pusapaļus svētkus. Tajā liela loma tika uzticēta aktierim Dolfam Lundgrēnam, kurš iejutās milzu torņa, Padomju Savienības cīkstoņa Ivana Drago ādā. Cenošoties cīņas ainas padarīt pēc iespējas pietuvinātākas realitātei, pats Stallone kā režisors vēlējies, lai daži sitieni, kas vērsti viņa atveidotā varoņa virzienā, patiešām sasniegtu adresātu. "Dolfs Lungrēns mani uz deviņām dienām ievietoja slimnīcā," reiz kādā intervijā sacījis Stallone. Aktieris sapratis, ka ziepes ir diezgan lielas, kad viņu sagaidījušas intensīvās aprūpes nodaļas māsiņas.

Stallone norādījis, ka pēc filmēšanās juties labi, taču jau vakarā sapratis, ka kaut kas īsti kārtībā tomēr nav. Vēlreiz apskatot uzņemtos kadrus, tapis skaidrs – pie traumas vainojams viens sitiens. Precīzāk – aperkots jeb boksa paņēmiens, sitot no apakšas ar saliektu roku. Tā rezultātā radušās sāpēs un problēmas ribu rajonā. Ārsts skaidrojis, ka šādas traumas parasti rodas, nonākot frontālās sadursmēs, uz ko Stallone atbildējis: "Diezgan precīzi. Man uzbrauca sava veida autobuss."

Lundgrēns savu skatījumu atklājis kādā citā intervijā. "Es tikai izpildīju pavēles," smejoties sacījis aktieris. "Viņš bija boss. Es darīju, ko man teica. Mēs atgriezāmies Ņujorkā, un producents man sacījia: "Dolf, tev ir divas brīvas nedēļas – Sly [saīsinājums no vārda Silverstrs angļu valodā – red.] ielikts slimnīcā."

Pusapaļajā jubilejā filmas fanus sveicis arī pats Stallone, norādot, ka jūtas lepns par iespēju būt daļa no kinomatogrāfiski sarežģītākās boksa filmas vēsturē. Tāpat viņš padalījies arī ar vairākiem zīmīgiem kadriem, kas, kā komentāros norādījis Lundgrēns, liek prātā ataust ļoti labām un arī sāpīgām atmiņām.

Septembrī Stallone nāca klajā ar paziņojumu, ka ņēmis grožus savās rokās un, tuvojoties "Rokija IV" 35. dzimšanas dienai, laidīs klajā viņa veidotu režisora versija ("director's cut"). "Līdz šim brīdim viss izskatās lieliski. Dvēseliski. Paldies MGM par doto iespēju izklaidēt," toreiz publiskajā paziņojumā vietnē "Instagram" vēstīja aktieris. Fani komentāros neslēpa sajūsmu par šo ziņu, kā arī centās apmierināt zinātkāri, vai plānotajā versijā tiks kaut kas dzēsts un, iespējams, pielikta klāt arī kāda neredzēta aina. Uz kādu no komentāriem Stallone atbildējis, ka populārais robots Sico tiks pilnībā "izgriezts" no filmas: "Robots dosies uz izgāztuvi. Vairs nekādu robotu."

Atliek vien gaidīt gala rezultātu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!