Jau no 15. oktobra kinoteātros visā Latvijā būs skatāma dēkaina, skaista animācijas filma visai ģimenei "Ainbo". Tā ir Nīderlandes un Peru kopražojuma animācija, kurā darbība norisinās Dienvidamerikā, pārsteidzošajos Amazones džungļos ar tiem raksturīgo neparasto floru un faunu.

Meitene vārdā Ainbo ar savu cilti apmetusies šajā vietā kopš neatminamiem laikiem un dzīvo saskaņā ar apkārtējo pasauli. Viņu cilti aizstāv vareni un noslēpumaini sargātājgari – milzu bruņurupuči. Tiesa, džungļos netrūkst briesmu un ļaunu garu, bet, kamēr bruņurupuči neguļ, Ainbo cilts ir drošībā.

Taču tad trauslo cilts mieru izjauc bruņoti iebrucēji. Viņi sāk izlaupīt zemi, traucē džungļu mieru un draud izjaukt cilts harmoniju. Cilti sargājošie gari apgalvo Ainbo, ka viņa vienīgā var izglābt savas mājas. Drosmīgajai Ainbo neatliek nekas cits kā doties dēkaina ceļojumā kopā ar neparastajiem zvēriem, lai izjauktu iebrucēju nekrietnos plānus.

Animācijas filmā 13 gadus vecā meitene Ainbo kopā ar saviem gudrajiem un noslēpumainajiem gara pavadoņiem dodas glābt apdraudētos Amazones lietusmežus. Atšķirībā no "Disney" hitiem "Frozen" un "Moana", šī filma sniedz aktuālu vēstījumu par to, cik svarīgi ir glābt mūsu planētas trauslos dabas resursus, vēsta "Variety".

Lūk, ne tikai nozīmīgs stāsts, bet arī skaists izpildījums. Ieskaties fotogrāfijās!

No 15. oktobra filma skatāma visos lielākajos kinoteātros Latvijā. Kinolente dublēta latviešu un krievu valodā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!