Foto: AFP/Scanpix

Tūdaļ pasaules tirgū savu pirmizrādi piedzīvos ilgi gaidītā "Brīnumsieviete 1984" ("Wonder Woman 1984"), līdz ar to arī režisore Petija Dženkinsa būs gatava doties prom uz tālu, tālu esošo galaktiku. Tapis zināms, ka tieši viņai uzticēts uzņemties vadību par tik slavenās un nu jau leģendārās franšīzes "Zvaigžņu karu" jaunāko pilnmetrāžas kinolenti "Rogue Squadron," raksta "Deadline".

Vēstīts, ka gatavības stadijā filma varētu būt ap 2023. gadā Ziemassvētkiem. Tā sekos līdzi pilotu gaitām plašajā "Zvaigžņu karu" Visumā. Pēdējā "Disney" un "Lucasfilm" filmu sērijas daļa "Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana" (Star Wars: The Rise of Skywalker) uz lielajiem ekrāniem nonāca 2019. gada decembrī. Kā raksta "Deadline", šī filma pievienojas Taika Vaititi "Zvaigžņu karu" kinolentei, kas šobrīd ir izstrādes stadijā.

Foto: Vida Press

Arī "Disney" studijas pārstāvji nav slēpuši sajūsmu par pieredzes bagātās un talantīgās režisores pievienošanos filmas veidošanai. Kā izrādās, Dženkinsa jau ilgstoši meklējusi veidu kā godināt sava tēva – militārās aviācijas pilota piemiņu. Viņas plāns bijis izveidot pasaulē labāko filmu par šī aroda pārstāvjiem, taču nekādi nespējusi atrast labāko un atbilstošāko stāstu. Šobrīd režisore uzskata, ka šāda iespēja viņai nu būs dota.


Šīs ziņas padarījušas Dženkinsu par pirmo sievieti, kas sēdēs režisora krēslā kādā no "Star Wars" filmām. Viktorija Mahounija bija pirmā sieviete, kas tika uzņemta kinolentes veidotāju komandā. Jāpiebilst, ka Dženkinsa šādā situācijā nav nonākusi pirmo reizi – arī 2017. gadā, kad pieņēma izaicinājumu veidot "Brīnumsievieti", bija pirmā sieviete, kas stājās pie tik grandiozas supervaroņu filmas stūres. Tās budžets pārsniedza 100 miljonus ASV dolāru. Filma ar Galu Gadotu galvenajā lomā ne tikai nesa milzīgus panākumus ieņēmumu ziņā (ap 821 miljonu ASV dolāru), bet arī pozitīvas kritiķu atsauksmes.

Pirms darba pie "Brīnumsievietes" Dženkinsas portfolio jau bija arī drāma "Monstrs" ar Šarlīzi Teronu galvenajā lomā. Par darbu šajā kinolentē aktrise nopelnīja sev "Oskaru". Vairāk par filmu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!