Foto: AP/Scanpix/LETA
"Suns" ir amerikāņu drāma ar komēdijas elementiem, kuras pirmizrāde kinoteātros notiks 2022. gada 25. februārī, un tā iezīmēs Čeninga Teituma debiju režisora amatā. Kā atklājis pats aktieris, filmas iedvesmas avots ir pēdējais ceļojums kopā viņa suņu dāmu vārdā Lulū, kura pēcāk mira no audzēja. "Suns" arī iezīmē Teituma atgriešanos aktiermākslā pēc ilgākas pauzes.

Amerikāņu aktieris un producents vislabāk pazīstams ar lomām filmās "Maģiskais Maiks" ("Magic Mike"), "Džampstrīta 21" ("21 Jump Street") un "Solis augšup" ("Step Up").

Filmas "Suns" stāsts seko ASV armijas reindžeram Džeksonam (Teitums), kura uzdevums ir nogādāt Klusā okeāna piekrastē suni Lulū, lai apmeklētu kāda karavīra bēres. Lulū ir dienesta suns, kura saimnieks bija kritušais karavīrs. Tomēr Džeksons un Lulū nesatiek...

Intervijā "Yahoo!" Teitums atklājis, ka filmas stāstu iedvesmojis paša suņa Lulū zaudējums un viņu pēdējais kopīgais ceļojums. 2018. gadā Lulū tika diagnosticēts vēzis, kas bija arī iemesls viņu pēdējam ceļojumam. Brauciens kalpoja kā apliecinājums tam, ka viņš neko nespēja darīt lietas labā, tomēr gribēja pēdējos mirkļus ar Lulū pavadīt īpaši. Filmā galvenā uzmanība vērsta saimnieka un suņa attiecību sākumposmam, kā arī iespējām radīt paliekošas atmiņas, lai nekad neaizmirstu piedzīvoto.

"Kad devos pēdējā ceļojumā ar savu lolojumu, mani pārņēma, lūk, šāda sajūta: "Es neko nevaru darīt. Nekas vairs nav glābjams. Tev vienkārši tas ir jāpieņem un jābūt pateicīgam par laiku, ko pavadījāt kopā. Sāpīgi, bet viņiem šeit nav jābūt mūžīgi. Man jāiet tālāk, taču viņai bija jādodas kaut kur citur."

Teituma atgriešanās pie aktiermeistarības filmā "Suns" izpelnījusies kritiķu atzinību, kuri apgalvo, ka piecu gadu pauze no vadošajām lomām nemaz nav mazinājusi Teituma aktierspējas. Viņa paša stāsts par Lulū zaudēšanu noteikti piešķir lomai pievienoto vērtību un autentiskumu. Filma gan saņēmusi zināmu kritiku par to, ka ir maldīga un neadekvāti izmeklē dažādus ar militāro jomu saistītus jautājumus.

Kinolentē galvenā uzmanība vērsta suņa un īpašnieka saiknei, un, paturot prātā Teituma personisko stāstu, tā varētu šķist vēl spēcīgāka, nozīmīgāka un daudz emocionālāka. "Suns" ļauj skatītājiem atcerēties jautrus piedzīvojumus un draudzību, ko viņi piedzīvojuši ar saviem zaudētajiem suņiem. Tā varētu būt piemērota gan četrkājaino draugu saimniekiem, gan tiem, kuri reiz piedzīvojuši zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!