Foto: Publicitātes attēli

Vēl rudenī kinomīļi pulcējās rindās uz pašmāju filmu "Neona pavasaris", "Mamma vēl smaida" un "Upurga" pirmizrādēm, bet jau tagad tās ikvienam būs iespēja noskatīties televīzijas platformā Go3. Par filmu kvalitāti liecina arī tas, ka tās izvirzītas vairākām Nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominācijām.

"Neona pavasaris"

Jau no 5. decembra Go3 kanālā varēs skatīties nospriegoto jauniešu drāmu un naktsdzīves hroniku "Neona pavasaris", kuras galvenā varone Laine ir studente, kas dzīvo Rīgas priekšpilsētā. Laikā, kad Laines vecāki pārstāj dzīvot kopā un viņai jāuzņemas atbildība par mazo brāli, Laine nonāk Rīgas pagrīdes reivu scēnā, kur iemīlas reiverē Gundā un atklāj savu seksualitāti.

Drāma pretendē uz Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps piecās nominācijās: Labākā aktrise galvenajā lomā (Marija Luīze Meļķe), Labākais aktieris otrā plāna lomā (Gerds Lapoška), Labākais kostīmu mākslinieks, Labākais grima mākslinieks, Labākais skaņu režisors. Starp galveno lomu atveidotājiem manāmi vārdi kā Marija Luīze Meļķe, Grēta Trušiņa, Gerds Lapoška, Agnese Rukšāne, Jānis Skutelis un Timotejs Pelle Kalniņš. Filmas režisors – Matīss Kaža.

"Upurga"

Spēcīgu debiju piedzīvoja arī mitoloģiskais trilleris "Upurga", kurš ieintriģēja skatītājus ar savu noslēpumaino sižetu. Uģa Oltes režisētā spēlfilma stāsta par to, kā pedantisks piedzīvojumu gids mežonīgas pierobežas upes ielejā pazaudē savu māsu un viņas komandu – filmēšanas grupu, kas tur ieradusies filmēt veģetāro desiņu reklāmu.

Piedzīvojums noiet greizi, kad filmēšanas grupa pēkšņi pazūd. Lai viņus glābtu, galvenajam varonim nākas vienatnē doties dziļi noslēpumainā dabas pasaulē, kur sagaida cīņa gan ar ārējiem spēkiem, gan paša iekšējo trauksmi. Viņš nezina, ka šajā ielejā rudeņos uzplaukst dabas parādība, no kuras neprātīgā spēka nav pasargāti pat vietējie. Izjust filmas baiso un noslēpumaino atmosfēru mājās skatītāji varēs jau no 12. decembra.

"Upurgas" vārds parādās septiņās "Lielā Kristapa" nominācijās: Labākā pilnmetrāžas spēlfilma, Labākais spēlfilmas operators, Labākā aktrise otrā plāna lomā (Māra Ķimele), Labākais filmas mākslinieks, Labākais komponists, Labākais skaņu režisors, Labākais montāžas režisors.

"Mamma vēl smaida"

Savukārt no 15. decembra skatītāji Go3 platformā varēs novērtēt režisores Elzas Gaujas veidoto komēdiju "Mamma vēl smaida", kas vēsta par trīs māsām, kuras nesarunājas jau gadiem, taču tagad ir spiestas vienā automobilī nelegāli šķērsot pusi Eiropas ar tikko mirušās mātes līķi jumta bagāžniekā, cerot apiet repatriācijas izdevumus.

Arī šī filma nominēta "Lielai Kristaps" apbalvojumam nominācijā Labākā aktrise galvenajā lomā (Baiba Broka). Filmas scenāriju iedzīvina aktieri Anta Aizupe, Baiba Broka, Daiga Kažociņa, Matīss Budovskis, Jānis Skutelis, Lidija Pupure.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!