Foto: AP/Scanpix/LETA/Vida Press
Uzlēcošā Holivudas zvaigzne un "Oskara" balvas nominants Timotijs Šalamē jau krāmē koferus uz fantāzijas pasauli, lai jaunākajā "Warner Bros" un "The Roald Dahl Story Co" mūziklā atveidotu leģendāro šokolādes fabrikas īpašnieku Villiju Vonku. Šoreiz iepazīsimies ar Roalda Dāla radītā varoņa gaitām, vēl pirms viņš kļuva par saldumu impērijas vadoni, vēsta "Deadline".

Kā liecina medija rīcībā esošā informācija, šī būs pirmā reize, kad lomas ietvaros Šalamē iemēģinās spēkus arī dziedāšanā un deju solī. Jau labu laiku aktieris bijis filmas veidotāju izvēļu topa augšgalā, taču laika plānošana radījusi zināmus šķēršļus.

Šī būs trešā reize, kad "Warner Bros" pieķersies Vonkas stāstam – pirmajās divās par pamatu ņemts populārākais Dāla darbs "Čārlijs un šokolādes fabrika". 1971. gada filmā Vonku atveidoja Džīns Vailders, savukārt jau mūsdienīgākajā 2005. gada kinolentē viņa kurpēs pārkāpa Džonijs Deps. Lai gan sižetiskā līnija vēl pagaidām tiek turēta lielā noslēpumā, zināms, ka iepazīsimies ar iepriekš neatklātām Vonkas dzīves detaļām, kā arī pirmo reizi filmā ar viņa dalību neredzēsim mazo Čārliju.

Šalamē no grandioziem projektiem pēdējos gados izvairījies, ar nepacietību vēl aizvien gaidot brīdi, kad potenciālais grāvējs "Kāpa" ("Dune") ar viņa piedalīšanos beidzot sasniegs kinoteātrus visā pasaulē. Šobrīd plānots, ka tas notiks šī gada 1. oktobrī, un, iespējams, no šīs kinolentes pat attīstīsies vesela filmu franšīze. Starp tuvākajiem un lielākajiem Šalamē nākotnes plāniem minama "The French Dispatch", kurā viņš būs redzams kopā ar "oskaroto" Frānsisu Makdormandu, kā arī "Don't Look Up" – kinolenti, kas novākusi patiesi zvaigžņotu sastāvu (Leonardo Dikaprio, Merila Strīpa, dziedātāja un aktrise Ariana Granda, Džona Hils u.c.)

Šī gada janvārī "Deadline" ziņoja, ka šis projekts ar Villiju Vonku priekšgalā dažādos izstrādes posmos ir "dzīvs" jau četrus gadus. Skatītāju vērtējumam filma varētu tikt nodota 2023. gada 17. martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!