Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lai gan mūzikla "Wonka" sižets vēl ir miglā tīts, aktiera Timotija Šalamē pārstāvji apstiprinājuši, ka redzēsim viņu leģendārā šokolādes fabrikas īpašnieka Villija Vonkas ādā. Plānots, ka filma pie mums nonāks vien 2023. gada 17. martā, taču aktieris jau šobrīd saviem faniem sniedzis unikālu iespēju, atrādot, kā tad viņam "piestāv" slavenā saldumu meistara tēls, ziņo NBC News.

Nupat sociālajos tīklos aktieris kopīgoja fotoattēlu, kurā viņš redzams ģērbies kā bēdīgi slavenais ekscentriskais šokolādes fabrikas īpašnieks Villijs Vonka.

Publicētais foto atrāda, ka Šalamē uzvilcis Vonkam raksturīgo cilindra cepuri un mēteli, savukārt zem bildes viņš parakstījies ar domu graudu: "Spriedze ir briesmīga, es ceru, ka tā noturēsies..." Citā fotoattēlā viņš atrādījis Vonka spieķi, uz kura bija uzlikta violeta dāvaniņa ar sarkanu bantīti.

Arīdzan "Warner Bros" kopīgojis attēlus savos sociālo mediju kanālos, kas licis noprast, ka filmas uzņemšana Londonā nupat kā sākusies.

Jau šī gada sākumā tika paziņots, ka Timotijs Šalamē ir parakstījis līgumu ar "Warner Bros", lai atveidotu filmas galveno varoni Villiju Vonku. Filmas stāstam par pamatu ņemti grāmatas notikumi Tas būs stāsts par spilgtu, mītisku jaunā izgudrotāja sākumu, pirms viņš kļūst par slaveno šokolādes Mocartu. "Wonka" būs priekštecis 1964. gada klasikai kinolentei "Villijs Vonka un šokolādes fabrika" ("Willy Wonka and the Chocolate Factory"). Kas interesanti, tā būs mūzikls, atklājot Vonkas agrīnās dzīves daļu, vēl vairāk iedziļinoties noslēpumainā šokolādes ražotāja dzīves aizkulisēs un tajā, kā viņš ticis audzināts. Šī būs pirmā reize, kad filmā ar Vonku neredzēsim mazo Čārliju.

Foto: Foto: AP/Scanpix/LETA/Vida Press

Kā liecina medija rīcībā esošā informācija, šī būs pirmā reize, kad lomas ietvaros Šalamē iemēģinās spēkus arī dziedāšanā un deju solī. Jau labu laiku aktieris bijis filmas veidotāju topa augšgalā, taču laika plānošana radījusi zināmus šķēršļus.

"Deadline" vēsta, ka šī būs trešā reize, kad "Warner Bros" pieķersies Vonkas stāstam – pirmajās divās par pamatu ņemts populārākais Dāla darbs "Čārlijs un šokolādes fabrika". 1971. gada filmā Vonku atveidoja Džīns Vailders, savukārt jau mūsdienīgākajā 2005. gada kinolentē viņa kurpēs pārkāpa Džonijs Deps.

Šis projekts ar Villiju Vonku priekšgalā dažādos izstrādes posmos ir "dzīvs" jau četrus gadus. Gaidīsim 2023. gada 17. martu, lai novērtētu paši, kura filma mums pašiem vislabāk patīk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!