Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA
Pēc Džeimsa Kamerona panākumiem filmā "Avatars: Ūdensceļš" 2022. gadā, viņš turpina "spridzināt" arī 2023. gadā, atgriežot "Titāniku" uz lielā ekrāna pārveidotā versijā, lai atzīmētu filmas 25. gadadienu. "Titāniku" atceras kā visu laiku romantiskāko ekrāna mīlasstāstu, ko fani iemīļojuši kopš tā sākotnējās iznākšanas 1997. gadā. Atzīmējot šo notikumu, radies pavisam jauns reklāmas rullītis un filmas plakāts.

"Kas attiecas uz filmas izrādīšanu, tad atšķirībā no filmas "Avatars" atgriešanos uz ekrāna, kurai bija paredzētas tikai četras nedēļas izrādīšanas laiks, "TITĀNIKS: 25. GADADIENA" ir paredzēta neierobežotai laika izrādīšanai kinoteātros, sākot no piektdienas, 10. februāra," ziņo kopmpānija "Latvian Theatrical Distribution, kas Latvijas kinoteātros izplatīs šo filmu.

Šī nav pirmā reize, kad fani saņems iespēju piedzīvot Džeka (Leonardo Dikaprio) un Rozas (Keita Vinsleta) mīlasstāstu. 2012. gadā, pieminot "Titānika" traģēdijas simtgadi, filma tika pārveidota 3D formātā un atkal tika izlaista kinoteātros. Šajā atklāšanas nedēļā filma nopelnīja rekordlielu peļņu – 67 miljonus ASV dolārus. 2017. gadā "Titāniks" jau atkal nokļuva uz lielajiem ekrāniem, atzīmējot tā 20. gadadienu. Turpinot tradīciju svinēt filmas gadadienas, demonstrējot to kinoteātros, "Disney’s CineEurope" prezentācijā Barselonā 2022. gadā tika paziņots par tās atjaunoto izlaišanu 3D 4K kvalitātē (izcilā kvalitātē).

Tas nozīmē tikai vienu – skatītāji atkal būs liecinieki mīlnieku plaukstošajai romantikai un drāmai, kas piedzīvos kulmināciju, "nenogremdējamam" kuģim piedzīvojot katastrofu Atlantijas okeānā, un tas viss ar uzlabotu video kvalitāti uz lielajiem ekrāniem kinoteātrī, kas pilns ar emocionāliem skatītājiem.

"Paramount Pictures" ir izlaidis jaunu filmas video rullīti pirms tās iznākšanas, kas radījis sajūsmu gan veco, gan jauno fanu vidū.

Tāpat publicēts arī atjaunināts filmas plakāts, kurā redzams mūsu mīļākais ekrāna pāris Džeks un Roza.

Atkārtota filmas iznākšana arī sniedz faniem vēl vienu iespēju vērot slaveno ainu uz durvīm okeānā, šoreiz apzinoties, ka Roza nevarēja atbrīvot vietu Džekam, kad viņi gaidīja glābējus. Kāpēc tā? Šī filmas "dzimšanas diena" bijusi vērienīga, jo jau ziņojām, ka pētījumā pierādīts, ka abi "Titānika" mīlnieki izdzīvot nevarēja. Proti, jau 25 gadus notikušas debates par galveno beigu ainu, kas kļuvusi teju tikpat ikoniska kā pati filma. Cilvēki uzskatīja, ka Džeks būtu varējis izdzīvot pēc bēdīgi slavenā kuģa nogrimšanas okeānā, ja vien viņa mīļotā Roza būtu pabīdījusies un atbrīvojusi vietu Džekam uz peldošajām koka durvīm. Par to vairāk lasi šajā rakstā.

Pēc pētījuma atklāšanas, arī Vinsleta vērsās pie "Titānika" faniem, kas izsmēja viņas ķermeni. Viņas paziņojumu atradīsi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!