Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

65 gadus vecais Toms Henkss ​​ir viens no populārākajiem Holivudas aktieriem un visas savas karjeras laikā viņš ieguvis divus "Oskarus" un septiņas "Primetime Emmy" balvas. Ikvienam ir kāda mīļākā Toma Henksa filma, bet kura no viņa paša filmām ir viņa mīļākā? "NBC News" dalījies ar to, kā pats aktieris ierindojis savas trīs labākās filmas gandrīz 40 gadu ilgās karjeras laikā Holivudā.

Intervijā raidījumam "The Bill Simmons Podcast" ražīgais aktieris atklāja, ka viņa favorīti ir "Mākoņu atlants" ("Cloud Atlas"), "Savējo līga" ("A League of Your Own") un "Pamestais" ("Cast Away").

Droši vien varētu apgalvot, ka viņa saraksts ir liels pārsteigums, taču filmas "Forests Gamps" zvaigzne sacījis, ka viņa reitingi ir balstīti uz "personīgo pieredzi", ko viņš ieguvis, veidojot šīs filmas.

Par filmu "Mākoņu atlants" Henkss paskaidroja, ka tā bija pirmā reize, kad viņš filmējās Vācijā un bija ieskauts vēsturē. "Bet par pašu darbu mēs bijām daļa no šī lielās, masīvās fantastisko cilvēku komandas, kuri vienkārši centās paveikt vissmagāko un labāko darbu," viņš teica.

Saistībā ar filmu "Savējo līga", aktieris apgalvoja, ka viņam tika dota iespēja spēlēt beisbolu visu vasaru.

Un visbeidzot, par savu "Oskara" balvai nominēto lomu kā iestrēgušam vīrietim, kurš izmisīgi mēģina aizbēgt no neapdzīvotas salas, Henkss paskaidroja, ka filma "Pamestais" bija piepildīta ar "pārdrošiem piedzīvojumiem". "Mēs atradāmies okeāna vidū un centāmies uzņemt kadrus. Bijām Fidži, un arīdzan visa mana ģimene bija kopā ar mani," viņš teica. "Katru dienu bija piedzīvojumi!"

Starp viņa ievērojamākajiem darbiem ir arī viņa loma kā geju advokātam ar AIDS filmā "Filadelfija", burvīgā vadošā vīra loma filmā "Lielais" un ASV armijas kapteiņa loma filmā "Glābjot ierindnieku Raienu". Tāpat aktieris ierunājis tēlus filmās "Rotaļlietu stāsts", kā arī filmās "Polārais ekspresis" un "Simpsonu filma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!