Foto: Vida Press/AP/Scanpix/LETA

Režisors Džordžs Millers atgriezīsies slavenajā tuksnesī, taču šoreiz bez iemīļotā varoņa Maksa. Tā vietā viņš fokusēsies uz jauno "Trakā Maksa" frančīzes ikonu – Furiozu jeb dumpīgo imperatori, ko vientuļais cīnītājs sastapa savā ceļā. Jaunās filmas motors beidzot ir iedarbināts, tās veidotājiem atklājot, ka Šarlīzes Teronas vietu Furiozas lomā ieņems Anja Teilore-Džoja, vēsta "Hollywood Reporter".

Lai gan Millers iepriekš bija izteicis vēlēšanos turpināt sekot Trakā Maksa (Toms Hārdijs) piedzīvojumiem, "Skarbā ceļa" ("Mad Max: Fury Road") turpinājums visnotaļ skaidri parādīja, ka viņa un arī skatītāju simpātijas iemantojusi tieši savdabīgā dumpiniece. Jaunās filmas sižets pagaidām tiek turēts noslēpumā, taču zināms, ka tas vēstīs par Teronas atveidotās imperatores Furiozas dzīvi un notikumiem pirms 2015. gadā iznākušās filmas, norāda "Variety".

Ārzemju mediji ziņo, ka kopā ar Teilori-Džoju, kuru iejutīsies Furiozas jaunības ādā, kinolentē redzēsim Krisu Hemsvortu un Jahju Abdulu-Matēnu II. Intervijā maijā Millers bija sacījis, ka meklē aktrisi vecumā ap 20 gadiem. Sākotnēji viņš plānojis izmantot tehnoloģijas, kas uz ekrāna liktu Teronai izskatīties jaunākai, tādējādi dodot iespēju vēlreiz atveidot šo lomu, taču pēcāk šī ideja atmesta. Šarlīze Terona šogad nosvinēja savu 45. dzimšanas dienu, savukārt Teilorei-Džojai ir 24 gadi.

Teilore-Džoja tikko noslēgusi filmēsanos "Last Night in Soho", savukārt tapšanas stadijā vēl ir Roberta Egera "The Northman". Galveno lomu jaunā aktrise atveidojusi arī kinolentē ar nosaukumu "Emma", kas balstīts Džeinas Ostinas romānā. Savukārt Hemsvorts iepriekš redzēts tādās filmās kā "Atriebēji" un "Tors".

Filmas, kuru mediji šobrīd sauc par "Furiozu", veidošanā Millers sadarbosies ar savu seno cīņu biedru Dagu Mičelu. "Trakais Makss: Skarbais ceļš" neieslīgst Furiozas pagātnes sīkumos, jo lielos vilcienos galvenā ir viņas pievienošanās vientuļajam varonim Maksam izdzīvošanas ceļā. "Hollywood Reporter" pieļauj, ka, ņemot vērā atklāto aktieru sastāvu, jaunajā kinolentē redzēsim arī daļu, kur Furioza tiek apmācīta būt par kareivi. Kas interesanti, intervijā "New York Times" Millers bija atklājis, ka Furiozas stāsts ticis uzrakstīts vēl pirms "Skarbā ceļa" uzņemšanas. "Tas bija tīri tāpēc, lai palīdzētu Šarlīzei un izskaidrotu mums," viņš sacīja.

Millers ar "Trako Maksu: Skarbo ceļu" 2016. gadā nominēts "Oskaram" labākā režisora kategorijā. Jāteic gan, ka tā nebūt nebija vienīgā nominācija. Tā tika nomināta šādās "Oskara" kategorijās: Labākā filma, Labākais režisors, Labākā scenogrāfija, Labākā montāža, Labākie vizuālie efekti, Labākā skaņu montāža, Labākā skaņu miksēšana, Labākais operatora darbs, Labākais grims un frizūras, Labākais kostīmu dizains.

Kino kritiķi tieši "Trako Maksu: Skarbo ceļu" sauc par labāko no piedzīvojumu filmas sērijas daļām, kurā tiek daudz veiksmīgāk izmantoti tehnoloģiskie risinājumi. Tāpat īpaši uzteikta ir uzmanības pievēršana feminisma jautājumiem, kas to padarīja par interesantāku un nozīmīgāku kinomākslas darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!