Foto: Shutterstock
Bruņots vīrietis Ukrainā atbrīvoja 13 ķīlniekus pēc tam, kad prezidents Volodimirs Zelenskis piekrita viņa pieprasījumam ieteikt 2005. gada dzīvnieku tiesību dokumentālo filmu "Zemieši" (“Earthlings”), kuras radīšanā piedalījies arī Hoakins Fīnikss. Labi, ka viņš ir filmu fans.

ziņo "The Hollywood Reporter", ķīlnieku krīze Ukrainā beigusies mierīgi pēc tam, kad Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis piekrita ķīlnieku sagrābēja prasībai publiski atbalstīt ne tik pazīstamu dokumentālo filmu, kuru ierunājis Oskara balvas ieguvējs Hoakins Fīnikss.

Noziedznieks, bruņots ar automātisko šaujamieroci un granātām, otrdien, 21. jūlijā, padevās policijai un atbrīvoja 13 ķīlniekus pēc tam, kad prezidents piekrita viņa prasībai ieteikt 2005. gada filmu "Zemieši". Dzīvnieku tiesību dokumentālo filmu, kas ieguva vairākas nelielu festivālu balvas tās izlaišanas laikā. Tajā pausta iznīcinoša kritika par to, kā cilvēce izmanto dzīvniekus kā mājdzīvniekus, pārtiku, apģērbu, izklaidi un zinātnisku pētījumu "izmēģinājuma trusīšus".

Ķīlnieku sagrābējs, kuru vietējie plašsaziņas līdzekļi identificēja kā 44 gadus veco Maksimu Krivošu, ir dzīvnieku tiesību aktīvists, kuram ir arī krimināla pagātne, tas ir, viņš divreiz ticis tiesāts par smagiem pārkāpumiem un teju desmit gadus pavadījis aiz restēm. Viņš bijis apcietināts par krāpniecību, izspiešanu un bandītismu, ziņoja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

Foto: Shutterstock

Fīnikss pats ir plaši pazīstams aktīvists dzīvnieku tiesību jomā un pat izmantoja iespēju pateicības runā, saņemot Oskaru par lomu filmā "Džokers", aktualizēt šo tematu. Aktieris nesen pievienojās topošai dzīvnieku tiesību dokumentālajai filmai "Gunda" kā izpildproducents. Filmu gan plānots izlaist tikai Amerikas Savienotajās Valstīs.

Pēc Krivoša lūguma, prezidents Zelenskis sociālajā tīklā "Facebook" ievietoja videoklipu, kurā Ukrainas tautai stāstīja: "2005. gada filma "Zemieši". To vajadzētu noskatīties ikvienam."

Video tika izdzēsts pēc tam, kad ķīlnieku sagrābējs padevās, un tika aizstāts ar ierakstu, kurā prezidents pateicās policijai un citiem, kas palīdzēja izbeigt ķīlnieku krīzi. "Cilvēka dzīvībai ir vislielākā vērtība. Mēs nevienu neesam zaudējuši," rakstīja Zelenskis.

Sagrābējs ir arestēts un "viņu gaida ilgs cietumsods", vietējiem medijiem sacīja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs. Kamēr Avakovs nosodīja noziedzīgo darbību, viņš sacīja, ka tai nevajadzētu slikti atsaukties uz filmu "Zemieši", kura, viņaprāt, ir "laba filma ... jums nav nepieciešams būt tik gaisā parautiem un izraisīt tik lielas šausmas visai valstij – varat skatīties bez tā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!