Foto: AP/Scanpix/LETA

Vēl pirms Daniels Kreigs oficiāli atstāja Džeimsa Bonda franšīzi, fani jau metās spekulēt par to, kurš varētu būt viņa pēctecis. Kā iespējamie aizstājēji ir minēti tādi aktieri kā Kilians Mērfijs, Toms Hārdijs un Henrijs Kavils. Tomēr ir viens vārds, ko visbiežāk piemin, apspriežot jauno 007. Tas ir Idriss Elba!

Daniels Kreigs kā Bonds debitēja 2006. gada filmā "Casino Royale" un turpināja šo lomu arī nākamajos četros iestudējumos, no kuriem pēdējais bija 2021. gadā "Nav laiks mirt". Lai gan filma iezīmēja Kreiga atvadas no franšīzes, producente Brokoli pārliecināja skatītājus, ka Bonds atgriezīsies.

Nesenā intervijā "Deadline Podcast" Bonda izpildproducente Barbara Brokoli apstiprināja, ka nav izslēgts – Idriss Elba varētu būt nākamā franšīzes zvaigzne.

"Mēs pazīstam Idrisu, esam ar viņu draugi, un viņš ir lielisks aktieris," sacīja Brokoli. "Un, ziniet, tā ir bijusi daļa no sarunas, taču par to ir grūti runāt. Es domāju, ka mēs vēl kādu laiku nedomāsim un nerunāsim par kādu citu. Mēs vienkārši vēlamies dzīvot šajā mirklī tagadnē!"

View this post on Instagram

A post shared by Idris Elba (@idriselba)


Šī nav pirmā reize, kad Elbas vārds izskanējis saistībā ar nākotnes Bondu, tostarp 2014. gadā, kad tika nopludināta "Sony Pictures" vadītājas Eimijas Paskālas e-pasta ziņa tika atklātas viņas sajūtas: "Idrisam vajadzētu būt nākamajam Bondam." 2015. gada intervijā ar "The Hollywood Reporter" Idriss runāja par šīm baumām, sakot, ka viņš, visticamāk, nekad nespēlēs šo lomu.

"Godīgi sakot, tās ir baumas, kas patiešām lēnām sāk sevi apēst," viņš teica. "Ja kādreiz būtu bijusi kāda iespēja, ka es dabūšu Bonda lomu, tad tā ir zudusi... Patiesībā šīs baumas izplatīja Daniels Kreigs. Apmēram pirms četriem gadiem viņš teica, ka Idriss Elba būs lielisks Bonda atveidotājs... Es vainoju Danielu."

Savukārt pēcāk viņš jokojis, ka varētu būt pirmais tumšādainais Džeimss Bonds, atzīstot, ka viņu sarūgtina cilvēku reakcijas, kas atsakās viņu pieņemt kā iespējamo superaģentu.

"Un tad, ja es šo lomu tomēr dabūšu un tā nesanāks tik labi, cik plānots vai tas būs manas ādas krāsas dēļ? Tas ir grūti, tāpēc man to nevajag."

"Džeimss Bonds ir ļoti iekārots, ikonisks, iemīļots varonis, kas aizved skatītājus šajā masveida pakaļdzīšanās ceļojumā. Protams, ja kāds man prasītu: "Vai vēlies spēlēt Džeimsu Bondu?", es teiktu – Jā! Man tas būtu izaicinājums, taču es nekad neesmu izteicis vai uzbāzies, piemēram, "Jā, es gribu būt melnais Džeimss Bonds!"" savulaik sacīja Idriss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!