Foto: Vida Press

Mila Kunisa uzņemas galveno lomu filmā "Luckiest Girl Alive". Viņas atveidoto tēlu sauc Ani. Jaunā filma ir pieejama kopš 7. oktobra un ir izrādījusies ļoti populāra "Netflix" abonentu vidū.

Filma stāsta par sievieti, kurai šķietami ir ideāla dzīve, līdz mēs uzzinām, ka viņa maskē dziļi traumatisku pagātni. Kad pie galvenās varones vēršas krimināldokumentālās filmas režisors par incidentu, kas noticis viņas skolā pirms vairākiem gadiem, viss no Ani perfekti konstruētās dzīves draud pazust.

Daudzi skatītāji ir prātojuši – filma ir daiļliteratūra vai arī to iedvesmojis patiess stāsts?

Atbildēt patiesībā nav tik vienkārši. Filma tehniski balstīta uz 2015. gadā izdoto Džesikas Knolas noslēpumaino romānu ar tādu pašu nosaukumu. Šajā grāmatā pusaudzi Ani kādā mājas ballītē grupveidā izvaro vairāki viņas klasesbiedri. Viņa pastāsta saviem draugiem Artūram un Benam par notikušo, un vēlāk puiši sarīko masu apšaudi skolā.

Sākotnēji režisore Knola izteikusies, ka viņas romāns ir pilnībā izdomāts darbs, kad grāmata tika izdota, un paskaidroja, ka izvarošanas sižetu iedvesmojusi citu sieviešu pieredze, par kurām viņa bija dzirdējusi. Taču jau nākamajā gadā Knola atklāja, ka Ani grupveida izvarošanas pieredzi iedvesmoja pret pašas Knolas vērstais uzbrukums, ko viņa piedzīvoja, pusaudža gados apmeklējot privātskolu.

Vēlāk, runājot par to, kāpēc viņa nevēlējās stāstīt cilvēkiem, ka šis stāsts ir balstīts uz viņas pašas pieredzi, Knola pastāstīja "Today": "Es nejūtos pelnījusi, ka mani varētu saukt par drosmīgu, jo es patiesībā atklājos daiļliteratūras darba dēļ."

"Jā, es izmisīgi vēlējos izlikt šo savu stāstu uz papīra un atzīt to, kas ar mani noticis. Man tas bija vajadzīgs." Viņa piebilda: "Bet no otras puses es biju nobijusies, ka cilvēki to izlasīs un nonāks pie secinājuma, ka es taču mācījos vidusskolā un nekādi pārkāpumi nebija un nevarēja notikt."

Tātad, grāmatā un filmā atainotā apšaude skolā nav balstīta uz konkrētu reālu notikumu, bet filmas saknes lielā mērā ir meklējamas realitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!