Foto: Capital Pictures/Scanpix/LETA

Mums ir cerība! Izskatās, ka Hoakins Fīnikss vēl nav pavisam gatavs aizvērt grāmatu par savu atveidoto varoni Artūru Fleku filmā "Džokers". Intervijā izdevumam "People", runājot par filmas turpinājuma iespējamību, viņš ķircinoši apgalvojis: "Ir dažas lietas, ko mēs varētu darīt!"

46 gadus vecais aktieris nesen intervijā sacījis, ka redz potenciālu filmas turpinājumam, un pats ir atvērts šai idejai un dalībai 2019. gada Toda Filipsa (Todd Philips) filmas "Džokers" otrajai daļai. Filmā viņš atveidoja bēdīgi slaveno nelieša versiju. "Džokers" ir plaši pazīstamā supervaroņa Betmena stāsta prīkvels un vēsta, kā Džokers kļuvis par ļaundari un Betmena lielāko ienaidnieku. Tās galvenais varonis Artūrs Fleks ir neizdevies komiķis, kurš tērpies klauna kostīmā klīst pa Gothemas pilsētu un nemitīgi sastopas ar vardarbību. Fleks pamazām zaudē veselo saprātu, transformējoties par ļaundari Džokeru.

Kas nav maznozīmīgi – 2019. gadā Venēcijas starptautiskā kinofestivāla galveno balvu – "Zelta lauvu" – saņēma tieši Toda Filipsa filma, tādējādi kļūstot par pirmo supervaroņu kinolenti, kas saņēmusi šo apbalvojumu. Savukārt par Džokera lomu amerikāņu aktieris Fīnikss jau ir saņēmis "Zelta globusu", Kinoaktieru ģildes balvu un nominēts ne tikai "Oskaram" (kuru arī ieguvis), bet arī Britu kino industrijai balvai (BAFTA).

Lai gan filmas lauri nav apstrīdami, ideja par filmas turpinājumu nav akmenī kalta: "Tas ir, es nezinu! No brīža, kad mēs filmējāmies es un jūs jau zināt, ka šis puisis ir ļoti interesants. Neapšaubāmi, ir dažādas lietas, ko mēs varētu darīt ar šo puisi, izpētot viņa personību tālāk. Bet vai mēs to darīsim? Es nezinu," komentējot iespējamību, teic Fīnikss.

Baumas par otro Džokera filmu tā īsti nekad nav norimušas sākot jau no 2019. gada, kad filma pirmo reizi tika atrādīta skatītājiem. Tā paša gada novembrī "The Hollywood Reporter" ziņoja, ka turpinājums ir jau ceļā pēc tam, kad pirmā filma ienesa vairāk nekā miljardu ASV dolāru. Kopš tā laika oficiāli "Džokera" turpinājuma plāni nav paziņoti.

Foto: Publicitātes foto

Tomēr Fīnikss jau iepriekš paudis interesi atgriezties kādā filmā kā Artūrs Fleks. 2019. gada oktobrī aktieris kopā ar Pīteru Traversu bija vērojams kanālā "Popcorn", kur viņš filmas kritiķiem pastāstīja: "Es daudz runāju ar Todu Filipsu par to, ko vēl mēs, iespējams, varētu darīt, strādājot kopā, arīdzan, ja ir kaut kas cits ar Džokeru, kas varētu būt interesants."

Lai gan Fīnikss nav apstiprinājis "Džokera" turpinājumu, tas nenozīmē, ka viņš sēž rokas klēpī salicis. Aktieris aizvien ir aizņemts ar citiem nozīmīgiem projektiem. Viņa jaunākā filma "C'mon C'mon" debitēja "Telluride" filmu festivālā septembrī. Tajā Fīnikss atveido sev neraksturīgu lomu – vienkāršu un parastu indivīdu Džoniju. Šis ir stāsts par attiecībām starp pieaugušajiem un bērniem, pagātni un nākotni. Notikumu gaitā vīrietim veidojas pavisam niecīgas, taču arī transformējošas attiecības ar astoņus gadus veco māsas dēlu Džesiju (Vudijs Normans), ar kuru kopā viņš "tiek iemests" tālākajā ceļā – no Losandželosas uz Ņujorku, bet pēcāk – Ņūorleānu. Šī kinolente pie skatītājiem nonāks 19. novembrī.


Savukārt šobrīd Fīnikss filmējās kinolentē "Disappocation Blvd." Taču, vai "Džokera" priekškars patiesi tiks pacelts vēl vienu reizi, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!