Foto: Vida Press
Tuvojoties decembrim un Ziemassvētkiem, arvien biežāk gan televīzijas programmās, gan straumēšanas platformās priekšplānā izvirzīs jaunas kinolentes, kas piemērotas tieši šim gada periodam. Viena no tādām ir "Netflix" romantiskās komēdijas "The Princess Switch" turpinājums ar Vanesu Hadžensu galvenajā lomā, kurā talantīgā aktrise atveido pat trīs dažādus personāžus.

Filmas pirmā daļa balstās Marka Tveina 1881. gada darbā "The Prince and the Pauper". Tajā Hadžensai jāparāda savas prasmes divu lomu atveidē, pārtopot jaunajā kulinārijas meistarē Steisijā Denovo no Čikāgas, kā arī lēdijā Margarētā Delakūrā, Montenaro hercogienē. Kad sievietes sakritību un negaidītu notikumu rezultātā saprot, ka izskatās kā identiskas dvīnes, abas nolemj īstenot jau iepriekš vairākās filmās apspēlētu scenāriju – samainīties dzīvēm un vietām.

Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai gan jau divu varoņu atveidošana, kas atrodas vienā telpā un vietā, var šķist gana izaicinoša, jaunajā filmā "The Princess Switch: Switched Again" viņa uz saviem pleciem uzņēmusies arī trešo lomu. Tāpat viņa būrusies cauri šarmantajam britu akcentam, lai saprastu un ievērotu pat vismazākos sīkumus.

Jaunajā filmā Steisija un Margarēta, gluži kā slavenajā Ziemassvētku melodijā "Katru gad' no jauna", atkal satiekas. Šoreiz abas viltnieces nolēmušas mainīties vietām, lai saglābtu Margarētas un Kevina attiecības. Taču notikumi maina savu gaitu, kad šķietami neuzveicamajam duetam pievienojas trešā lielā personība – Margarētas ļaunā māsīca lēdija Fiona, kas, par jebkādu cenu vēloties iekarot troni, pati nolemj iekāpt radinieces kurpēs.

Sarunā ar "The Hollywood Reporter" Hadžensa atzinusi, ka manevrēšana starp trijām lomām bijis labs treniņš radošuma attīstīšanai. Tāpat viņa neslēpj, ka zināmas galvassāpes sagādājuši dažādie akcenti. Ja Fionas runas stila iedvesma meklējama pašas Hadžensas izdomas auglī, ar Margarētas akcentu tik viegli nenācies. "Tas prasīja ļoti daudz darba, jo nekas nav šausmīgāks par sliktu britu akcentu," norādījusi aktrise.

Gatavojoties lomām, viņa šad un tad pievērsusi uzmanību arī mūsdienu karaliskās ģimenes dzīvesveidam. "Man ļoti patika, ka šī ir mana interpretācija par to, kas slēpjas aiz vārda "karaliskums", un pēc tam varēju ienest dažādus tēlus ar ļoti dažādām personībām."

Neskatoties uz to, ka tikai nesen savu interneta vides pirmizrādi piedzīvoja otrā daļa, zināms, ka šobrīd noris aktīvas darbs jau pie nākamā turpinājuma – arī tajā neiztiksim bez Hadžensas. Plānots, ka jaunā kinolente dienasgaismu ieraudzīs pirms nākamā gada Ziemassvētkiem. Talantīgā aktrise gan norādījusi, ka viņas atveidota ceturtā varoņa parādīšanās iespējamība ir pielīdzināma nullei.

Taujāta par savām sajūtām, tuvojoties gada nogales svētkiem, Hadžensa atklāj, ka pirms vairākiem gadiem ieviesusi pati savu Ziemassvētku tradīciju. Viņa mājās ieaicinājusi pianisti, dodot iespēju ikvienam skaļā balsī dziedāt līdzi zināmajām melodijām. "Mēs principā bļāvām, kas ir ļoti forši, jo runa jau nav par to, kurš ir labs dziedātājs. Galvenā ir Ziemassvētku sajūta, prieks un kopā būšana," pārdomās dalījusies Hadžensa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!