Foto: AFP/Scanpix/LETA
Holivudas filmās uz ekrāniem bieži ierasts redzēt gados vecākus vīriešu, kuriem tiek piemeklētas uz pusi jaunākas partneres. Nosaucot to par "dubultu standartu", savu kritiku intervijā "CultureBlast" podkāstā izteikusi aktrise Emma Tompsone.

"Ir absolūti pieņemami, ka Džordžs Klūnijs, kurš ir patiesi apburošs, filmā veido romantiskas attiecības ar kādu, kas ir 40 vai 30 gadus jaunāka par viņu," citējot aktrisi, raksta "Deadline". "Ja man vajadzētu atrast kādu ekrāna partneri, ar kuru saista romantiskas jūtas, viņam vajadzētu veikt ekshumāciju, jo šobrīd esmu jau 61 gadu veca. Vai saprotiet ko domāju? Situācija absolūti nav līdzsvarā."

Šis jautājums tiek aktualizēts Tompsones jaunākajā filmā "Good Luck To You, Leo Grande", kurā viņa atveido 55 gadus veco atraitni Nensiju Stouku. Vēloties izbaudīt visu dzīves garšu, smaržu un piedzīvojumu buķeti, sieviete nolīgst kādu jauniņu divdesmitgadnieku, kas piešķiļ dzirksteli viņas intīmajai dzīvei. Aktrise norāda, ka šīs lomas atveide viņai šķiet ļoti interesanta. "Jaunais vīrietis Nensijai saka: "Tu esi patiesi pievilcīga, kāpēc nevari atrast citu vīrieti?" Un es atbildu: "Jo vienīgie cilvēki, kas gatavi ar mani pārgulēt, ir manā vecumā, bet es gribu kādu jaunāku par sevi.""

Vēstīts, ka Nensijas vīrs Roberts spēja viņu nodrošināt materiālajā un emocionālajā ziņā, savukārt guļamistabas prieki nolikti otrajā plānā. Pēc vīra nāves praktiskā sieviete, kas strādājusi par skolotāju, veicot pamatīgu izpēti, atrod jauniņo Leo Grandi, kuru viņai tīk saukt par seksa terapeitu.

"Ja "Leo Grande", filma, kuru veidojam, cilvēkus uzrunās un viņiem nebūs nepatīkami skatīties uz kādu, kas kopā ar jaunāku partneri 61 gadu vecumā ir teju kails, tas būs interesanti," piebildusi aktrise. "Mūs jāturpina par šo būt drosmīgiem!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!