Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Kventins Tarantino, viens no diženākajiem kino meistariem, pēc vēl vienas kinolentes savai karjerai režisora krēslā plāno likt punktu, ziņo portāls "Deadline". Režisors pat apsvēris variantu kā savu pēdējo kinolenti faniem piedāvāt jaunu versiju debijas filmai "Trakie suņi" ("Reservoir Dogs"), taču šo domu ātri atmetis.

Intervijā Bils Meihers ("Real Time with Bill Maher") apšaubīja 58 gadus vecā Tarantino nodomu dodies pensijā, kamēr vēl ir slavas zenītā, uzskatot, ka pieredze tikai vairo radošumu un atgādinot savu subjektīvo vērtējumu – pēdējā Tarantino filma "Reiz Holivudā…" ir labākais no viņa veikumiem. Viņš arī spekulēja, ka, iespējams, Tarantino varētu veidot filmu, kas saturētu jaunu skatījumu uz režisora debijas kinolentes "Trakie suņi" notikumiem, t.i, no viņa šī brīža perspektīvas. Režisors norādījis, ka, nenoliedzami, ir par to domājis, taču ir pārliecināts, ka šāds scenārijs viņa virsvadībā nepiepildīsies.

Runājot par došanos pensijā, Tarantino nolēmis ar šo soli īpaši nevilcināties. "Es zinu filmu vēsturi, un no šī brīža režisori vairs nekļūst labāki," viņš sacījis. "Dons Sīgels – ja vien viņš būtu savu karjeru noslēdzis 1979. gadā, kad iznāca "Escape from Alcatraz"… Kas par noslēguma filmu! Taču viņš nolēma, ka vajag vēl divas citas."

Šobrīd Tarantino ar sievu un 16 mēnešus veco dēlu dzīvo Izraēlā, vēsta "Deadline". Režisors neslēpis, ka viņam pietrūkst mājas – Losandželosa –, piebilstot, ka abās vietās klimats un kopējā sajūta ir diezgan līdzīga. Meihers arī painteresējies, vai režisora jaunā mājvieta varētu kļūt par nākamās filmas uzņemšanas laukumu, uz ko Tarantino norādījis, ka politiskajā virzienā viņa domas pagaidām nenosliecas. "Taču, ja tu uzņem filmu Jeruzālemē, nav iespējams kaut kur pagriezt kameru un tur neieraudzīt fantastisku skatu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!