Foto: Vida Press

Straumēšanas gigants "Netflix" pietuvojies jauna līguma noslēguma fāzei, kas dos iespēju veidot vēl divus turpinājums 2019. gada augstu vērtētajai kriminālkomēdijai "Knifes Out" ("Uz nažiem"), vēsta "Deadline". Mieru, tikai mieru – detektīva Blanka lomā arī nākamajās filmās atgriezīsies izcilais Daniels Kreigs.

Līgums paredz, ka turpinājumu režisora krēslā atkal sēdīsies Raiens Džonsons, kurš bija arī "Uz nažiem" scenārija rakstītājs. Toreiz par savu veikumu viņš pat tika nominēts "Oskaram" kategorijā "Labākais oriģinālscenārijs". Iesāktais jāturpina, un arī pie franšīzes turpinājumu scenārija vadības grožiem sēdējis tieši Džonsons.

Avoti vēsta, ka šis kļūs par vienu no iespaidīgākajiem līgumiem straumēšanas platformas vēsturē, sasniedzot 400 miljonu ASV dolāru apmēru, informē "Deadline". Tāpat vēstīts, ka uz turpinājumiem cierēja arī "Apple" un "Amazon". Vērts piebilst, ka 2019. gada kinolente ar 40 miljonu budžetu ieņēma ap 310 miljoniem ASV dolāru.

Pirmās filmas tapšana šādā sastāvā patiesībā bija ļoti liels pārsteigums. Tam par labu spēlēja dažādas sakritības. Tajā laikā Kreigs bija aizņemts ar bondiādes kārtējās filmas "No Time To Die" ("Nav laika mirt") uzņemšanu, taču kinolente procesa gaitā tika pie jauna režisors, Denija Boila vietā stājoties Kerijam Fukunagam. Starpposms deva Kreigam iespēju piedalīties kādā citā projektā, savukārt Agatas Kristi darbu mīļotājs un viņa kolēģis Rems Bergmens jau gaidīja zemajā startā, lai to realizētu.

Foto: Vida Press

Jāpiebilst gan, ka Kreigs nav vienīgā Holivudas zvaigzne, kas uzmirdzēja uz ekrāniem. Patiesībā sastāv bija visnotaļ zvaigžņots, savās lomās iejūtoties Krisam Evansam, Lakītam Stenfīldam, Maiklam Šenonam, Anai de Armasai, Donam Džonsonam, Džeimijai Lī Kērtisai, Tonijai Koletei un Kristoferam Plameram.

Kā no Agatas Kristi piesaukšanas var noprast, "Uz nažiem" sižeta notikumi patiesi risinās ap slepkavību. Šoreiz nelaiķis ir Harlans Trombijs – detektīvromānu autors un kuplas ģimenes patriarhs, kurš nogalināts uzreiz pēc savas 85. jubilejas. Slepkavības izmeklēšanu uzsāk harizmātiskais un uz sīkumiem aci piešāvušais detektīvs Benuā Blanks, kuram acumirklī kļūst skaidrs – slepkavību ir pastrādājis kāds no Trombija plašās ģimenes locekļiem. Bet kurš tieši?

Turpinājuma uzņemšana sāksies šī gada vasarā saulainajā Grieķijā, vēsta "The Hollywood Reporter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!