Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Filmas "Matrikss" ceturtajā daļā iztrūks vienas ļoti svarīgas sastāvdaļas, precīzāk – Hugo Vīvinga, kuru tās kontekstā esam labāk iepazinuši kā aģentu Smitu. Ņemot vērā, ka filmā redzēsim "vecos labos" Kianu Rīvsu, Keitu Annu Mosu un Džadu Pinketu Smitu, šādu soli varētu dēvēt pat par savā veidā negaidītu.

Kā raksta "Collider", Vīvings bijis ļoti tuvu līguma parakstīšanai, lai parādītos arī jaunākajā "Matrikss" daļā, taču lietas nesalikās pareizajos plauktiņos. 60 gadus vecais aktieris sacījis: "Lana [režisore Lana Vačovski – red.] labprāt būtu mani redzējusi "Matriksa" jaunajā daļā. Arī es to gribēju, jo esmu visus ļoti iemīļojis. Tā kā jau trīs daļas bija aizvadītas, sākotnēji mani pārņēma instinktīva atturība par iespēju vēlreiz atgriezties "Matriksā", taču tad es izlasīju scenāriju, un mans aģents saņēma piedāvājumu. Es tūlītēji piekritu, un mēs uzsākās sarunas. Tajā laikā es jau piedalījos kāda darba veidošanā, taču mēs centāmies izvēlēties laikus un datumus, lai es paspētu abus. Taču Lana nevēlējās novirzīties no sava plāna, kā rezultātā es netiku. Īsumā – tas arī viss."

Neskatoties uz to, ka Vīvings neuzmirdzēs blakus jau leģendārajām filmas zvaigznēm jaunākajā veikumā, viņš pozitīvi izteicies par kopīgi paveikto darbu pagātnē. Taujāts par atmiņām, aktieris sacījis: "Es sēžu šeit, "Fox Studios" Sidnejā, kur mēs pirmoreiz sākām filmēt. Katru reizi, šeit ienākot, prātā ienāk tūkstošiem lietu." Vīvings norāda, ka filmēšana bijis salīdzinoši ilgs process, taču tas bijis aizraujošs un prieka pilns laiks. "Mēs kļuvām gluži vai par ģimeni. Daudzas reizes kopā ceļojām pa pasauli."

Starp citu, reiz Vīvings filmas uzņemšanas laikā sevi neveiksmīgi traumējis. Aktierim pēc traumas treniņu laikā nācās operēt gūžu. Šis pavērsiens pilnībā izmainīja filmēšanas grafiku, kā rezultātā Vīvinga cīņas ainas tika uzņemtas filmēšanas procesa beigās, ļaujot viņam atgūties pēc operācijas. Viņš gan nebija vienīgais, kurš savainojās treniņu vai filmēšanas laikā – Rīvss treniņus uzsāka ar kakla šinu, Kerija Anna Mosa savainoja gūžu un potīti, bet Morfeja lomas atveidotājs Lorenss Fišbērns guva galvas traumu.

Vēstīts, ka "Matrikss 4" uz lielajiem ekrāniem varētu parādīties 2022. gada aprīlī. Ziņas par leģendārās filmas turpinājumu nāca klajā 2019. gadā. Šis gads bija zīmīgs ar to, ka tieši pirms 20 gadiem uz ekrāniem nonāca pirmā "The Matrix" filma, kļūstot par kases grāvēju – tās ienākumi visā pasaulē pārsniedza 460 miljonu eiro, kā arī atnesa četras "Oskara" balvas.

Jaunās daļas sižets pagaidām plašākai sabiedrībai vēl nav atklāts. Bet, kamēr gaidām, šeit vari izlasīt dažādus interesantus faktus par leģendāro filmu, kas palikuši aizkadrā. Piemēram, vai zināji, ka Neo lomu sākotnēji noraidīja četri lieliski aktieri?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!