Foto: Vida Press

Pēdējā laikā tik daudz esam spiesti būt mājās, ka starp vārdiem "dzīvesvieta" un "garlaicība" gribas likt sinonīma zīmi. Kamēr gaidām atgriešanos ierastajā dzīvē, seriālu skatīšanās ir viens no labākajiem laika kavēšanas veidiem, jo, noskatoties vienu sēriju, rodas tāds kā azarts noskatīties arī nākamās! Lūk, piedāvājam seriālus, ko skatīties, kad mājsēdes laiks šķietami velkas!

"You"

Seriāls, kas neatstāj vienaldzīgu, oktobrī atgriezies ar 3. sezonu, un šoreiz Džo (Pens Bedžlijs) un Lova (Viktorija Pedretti) mēģina kļūt "normālāki". Viņi sāk jaunu dzīvi priekšpilsētā, kur abi izliekas, ka slepkavnieciskā pagātne viņiem neseko. Šķiet, ka viņi dzīvo pilnīgi normālu dzīvi, viņiem ir bērns, viņi satiekas ar jauniem cilvēkiem un viņi pilnīgi noteikti vairs nevēlas nogalināt cilvēkus. Taisnība? Visticamāk, nē!

Ne vienā vien atsauksmē teikts: šī seriāla mērķauditorija ir sievietes, kuras "iekrīt" uz psihiski nestabiliem vīriešiem un pat sociopātiem. "You" ir psiholoģiskas dabas trilleris, diezgan drūms, tomēr ar gudru padomiņu.

"Squid Game"

Šis seriāls šobrīd ir kļuvis par "Netflix" visu laiku skatītāko seriālu vien pirmajās 28 dienās to paspēja noskatīties jau 111 miljoni lietotāju. Tajā dalībnieku grupa sacenšas vairākās bērnības spēlēs ar nāvējošām sekām, piemēram, spēlē "Sarkanā gaisma", "Zaļā gaisma", kas ietver milzīgu robotu lelli, kas nošauj konkurentus, ja tie kustas. Pēdējais, kurš stāv kājās, iegūst naudas balvu. Tajā ir arī "Battle Royale" un "Running Man" sajaukums.

Seriālā piedalās 456 cilvēki, kuri parādu un izmisumu vadīti tiek ievilināti asinskārajā izdzīvošanas spēlē. Ja viņi uzvarēs sešu spēļu sērijā, varēs aiziet no tās ar 45,6 miljardiem Korejas vonu (39 miljoniem ASV dolāru). Tomēr, ja zaudēs, viņi mirs! Spēles ir pietiekami vienkāršas – tās ļoti līdzīgas tām, kuras viņi spēlējuši uzaugot. Tieši tas licis skatītājiem visā pasaulē sarosīties, jo pārsteidzošākais ir tas, ka nevainīgās bērnu spēles tiek pretstatītas vardarbīgai nāvei.

"Sex Education"

Seriālam septembrī iznāca kārtējā, pēc skaita 3. sezona, mums atkal ļaujot satikties ar iemīļotajiem varoņiem. Tāpat publiski apstiprināta 4. sezonas uzņemšanu, turklāt 2020. gadā "Sex Education" tika iekļauts britu raidsabiedrības BBC labāko seriālu top 25 sarakstā.

Kamēr mūsdienu bērnu vecāki izauga ar "Glābējzvanu" un "Beverlihilsu", šis seriāls tēmu loku pavēris plašāk, nekā tikai joki pie ģērbtuves skapīšiem. Darbība norit izdomātajā Moordales vidusskolā Anglijā, un seriālā sirsnīgi tiek vēstīts arī par gejiem, lesbietēm, negribētu grūtniecību un kopumā jauniešiem aktuālām lietām. Sirsnīgs, jauks un jautrs! Patiks arī vecākiem.

"Ted Lasso"

Šis ir seriāls, kas šī gada "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā plūca uzvaras laurus, kļūstot par komēdijas kategorijas uzvarētāju. Seriāla personāžs ir balstīts uz kanāla NBC sporta skečiem, kur kāds amerikāņu futbola treneris dodas uz Lielbritāniju, lai trenētu futbola komandu.

Seriāla galvenais aktieris ir Džeisons Sudeikis, kurš atveido Laso: pārlieku optimistisku puisi no Kanzasas. Kā jau noprotat, Laso arī ātri vien uzzina, ka ir visnotaļ zīmīgas atšķirības starp šiem futbola veidiem. Un liela daļa seriāla joku tieši uz to arī balstās uz amerikāņu un britu sporta, pasaules uztveres atšķirībām.

Pats Sudeikis ir viens no seriāla veidotājiem, darot to tandēmā ar Bilu Lorensu, kuru vislabāk noteikti zināsiet kā seriāla "Scrubs" autoru. Viņam reizē ir arī jāsaliedē "akmeņainās" attiecības starp komandām un jāiemācās uzplaukt pilnīgi jaunā kultūrā. Viņš nezina, ka viņu darbā pieņēma Rebeka Veltone (Hanna Vedingema), lai veicinātu komandas sabrukšanu. Tas ir viņas atriebības plāns bijušajam vīram.

"Narcos"

Seriāls, kas vienkārši ir jaudīgs! To vērts skatīties, lai ieraudzītu Kolumbijas narkotiku tirdzniecības pasauli no neglītākā skatu punkta.

Šis ir viens no populārākajiem oriģinālseriāliem vietnē "Netflix": "Narcos", kas ir aizraujoša drāma, seko reāliem stāstiem par Kolumbijas narkotiku tirdzniecību astoņdesmito gadu beigās. Pablo Eskobars, nauda un kokaīns – šie trīs vārdi precīzi raksturo šo seriālu. To vērts noskatīties, jo tas attēlo reālus "narkotiku karus" Dienvidamerikā starp bēdīgi slavenajiem karteļiem un ierēdņiem, kas cenšas noziedzniekus vest tiesas priekšā. Pirmajā un otrajā sezonā galvenā uzmanība pievērsta tieši bēdīgi slavenajam narkotiku karalim Pablo Eskobaram. Seriāla pamatā ir patiesi notikumi.

"Containment"

Šis ir ieskats tajā, kā 2016. gada seriālā attēlota it kā izdomātā dzīve karantīnā, kādu patiesībā šobrīd piedzīvojam mēs. Lai gan seriāla fani nepacietībā gaidīja arī 2. sezonu, veidotāji paziņojuši, ka otrā sezona diemžēl nebūs.

Tas ir uzmanību piesaistošs stāsts par epidēmijas uzliesmojumu Atlantā no pašiem pirmsākumiem. Daļa pilsētas tiek ievietota karantīnā, un tad sākas cīņa par savu dzīvību. Seriāls stāsta par vairākiem cilvēkiem un parāda dzīvi karantīnā un ārpus tās. Karantīnā esošie sastopas ar daudzām problēmām un grūtībām, lai pasargātu sevi no vīrusa.

"El Chapo"

"El Chapo" ir seriāls par ietekmīgāko narkobaronu pasaulē, tāpēc arī tas ir viens no populārākajiem "Netflix" seriāliem.

Stāsts ir par to, kā galvenais varonis kļūst par vienu no visietekmīgākajām personībām Meksikā. Viss sākas ar karu, kurā ir iesaistītas tiesībsargājošās iestādes un armija.

Hoakinu "El Chapo" Gusmanu daudzi zina kā cilvēku, kuram, caur pazemes tuneli braucot ar motociklu, izdevās izbēgt no stingras drošības cietuma Meksikā. Ar šo izgājienu viņa ļaundara statuss sabiedrībā tikai pieauga. Tas ir pilnīgi reāls stāsts, un tā iniciators ir pats spēcīgais narkotiku barons. Šis ir viens no izņēmuma seriāliem, kurš balstīts uz patiesiem faktiem.

"Big Little Lies"

2017. gadā šis seriāls pārsteidza industriju ar melnā humora piesātinājumu, saņemot 2017. gada "Emmy" balvu kā labākais miniseriāls.

Tas ir stāsts par trīs pirmklasnieku mammām, kuras, šķiet, dzīvo iespaidīgu, bagātu un bezrūpīgu dzīvi. Tomēr tajā pašā laikā tas atklāj šo sieviešu dzīves otru pusi, vardarbību ģimenē, cīņu par izdzīvošanu. Šī seriāla galvenajās lomās redzamas Holivudas daiļavas Rīza Viterspūna un Nikola Kidmena.

Darbība norisinās bagātā piekrastes pilsētā Kalifornijā, kur zem perfektās dzīves patiesībā slēpjas maldināšanas, slepkavība un arīdzan tumši un raibi noslēpumi.

"The Royals"

"Gossip Girl" ir viens no jauniešu seriāliem, kas aizrāva, ieinteresēja un pārsteidza ar intrigu pilnajām dzīvēm. Ja vēlies novērtēt ko līdzīgu, apsverams variants ir seriāls "Royals". Šeit būs skandāli, intrigas un pamatīga izsmalcinātība.

Mīlestība karaliskajā ģimenē nav tik vienkārša. Kamēr varoņi dzīvo greznu dzīvi, kuru ikviens varētu apskaust, viņiem par to ir jāmaksā. Iemīlēties un saglabāt patiesu mīlestību ir grūti un gandrīz neiespējami. Šajā seriālā netrūkst intrigu, cīņu par ietekmi un varu, protams, arī vētrainas mīlestības.

"Maya and the Three"

Ģimenes seriāls, kas uz šo brīdi ir ierindojies "Netflix" labāko seriālu sarakstā.

Prestižā un iemīļotā mākslas forma – miniseriāli – kļūst nedaudz draudzīgāka ģimenei ar Maiju un Trī – animētu deviņu sēriju seriālu par karojošo princesi vārdā Maija, kuras mērķis ir izpildīt senu pareģojumu un sakaut pasaules dievus, kas apdraud cilvēci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!