Klajā laists pirmais "Oskara" balvas ieguvēja Ārona Sorkina filmas "Trial of the Chicago 7" videorullītis, kas skatītāju iepazīstina ar galvenajiem varoņiem – septiņiem personāžiem, kas apsūdzēti saistībā ar protestiem pret Vjetnamas karu 1968. gadā.

Filma, kas balstīta patiesos notikumos, stāsta par cilvēkiem, kas apsūdzēti par sazvērestībām, aicinājumiem uz vardarbību un tamlīdzīgiem pārkāpumiem. Galvenajās lomā iejūtas Saša Barons Koens, Džozefs Gordons-Levits, Jaja Abduls-Matīns II, Edijs Redmeins, Džeremijs Strongs. Tāpat drāmā redzēsim uzmirdzam Frenks Landžellu, Maiklu Kītonu un Viljamu Hērtu.

Sorkins, kurš režijā roku veiksmīgi iemēģināja intriģējošajā filmā "Mollijas spēle", šķiet ir gatavs savus scenārijus turpmāk uz lielajiem ekrāniem iedzīvināt pats. Drāma ir par aktīvistiem, kuru rīkotais protests pārvēršas milzīgos nemieros ar policijas un citu varas iestāžu iesaisti. Sākotnēji četri – Hofmens, Rubins, Haidens un Sīls – tiek saukti pie atbildības par iepriekš minētajiem pārkāpumiem. Šis bija viens no populārākajiem, taču bēdīgi slavenākajiem tiesas procesiem ASV vēsturē, kas ilga četrus ar pusi mēnešus, raksta "Variety".

View this post on Instagram

A post shared by The Trial of The Chicago 7 (@trialofchicago7) on Sep 13, 2020 at 6:00pm PDT


Publicētais filmas treileris atklāj skatus gan no saspringuma pārpilnās sprieduma pieņemšanas zāles, gan arī tiesas nama, pie kura pulcējušies demonstranti ar saukļiem "Visa pasaule uz jums skatās".

Sorkins, kas ir arī scenārija autors, rakstīšanas darbus beidza jau 2007. gadā, kad filmas, kura tā arī nekad netika uzņemta, veidošana bija uzticēta Stīvenam Spīlbergam. Gadu gaitā Sorkins tekstu noslīpējis līdz pēdējai detaļai, lai 1968. gada notikumi tiktu atveidoti pēc iespējas reālistiskāk.

Sākot no 25. septembra, "Paramount Pictures" bija plānojuši filmu piedāvāt ierobežotā režīmā, pirms izrādīšanas plašākai sabiedrībai oktobra vidū. Jaunā koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ šie plāni atcelti, tāpēc no 16. oktobra drāma būs skatāma "Netflix" platformā.

Vēl citas uzmanības piesaistošas filmas, kas balstītas patiesos notikumos, lūko šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!