Filmas "The Matrix Resurrections" jaunais reklāmas rullītis mazāk vēsta par to, ko sagaidīsim no "Matriksa" franšīzes atgriešanās, bet vairāk pievēršas vecajam, labajam... ar nelielām atšķirībām. "Warner Bros." laidis klajā noslēpumainu, jaunu skatījumu uz Lanas Vačovskas teiksmaino atgriešanos pie ikoniskās "Matriksa" sāgas. Lai gan tajā nav daudz jaunu kadru, šis ir aizraujošs un "gudri stilīgs" veids, kā vilkt paralēles ar stāstiem, kas notikuši iepriekš. Ak, jā, un Kianu Rīvss blenž uz kaķi... atkal, ziņo "Gizmodo".

Jaunās filmas kadri ar līdzīgām ainām no pirmajām trīs filmām rada stilistiskas paralēles starp "The Matrix Resurrections" un tās priekšgājējiem. Jaunākais reklāmas rullītis ar nosaukumu "Deja Vu" sākas, citējot Trinitiju (Kerija-Anna Mosa) no 1999. gada filmas "The Matrix": "Deja vu parasti ir Matriksa kļūme. Tas notiek tad, kad viņi kaut ko maina." Šis teikums atkārtojas vairākas reizes. Tāpat redzams, ka melns kaķis šķērso Neo ceļu tāpat kā pirmajā filmā. Pirmajā "Matriksa" filmā Trinitija skaidroja Neo, ka melnais kaķis, ko viņš redzēja paejam viņiem garām Lafajetas viesnīcā, norādīja uz to, ka Matriksa kods bija pārrakstīts apkārt viņiem. Tas savukārt norādīja, ka Aģenti bija viņiem uz pēdām.

Jaunākajā filmā esam aicināti atcerēties visus šos pazīstamos mirkļus. Jaunais vienu minūti garais treileris parāda vairākus ikoniskus attēlus no oriģinālās triloģijas, tostarp sarkano un zilo tablešu piedāvājumu, apšaudi vestibilā, Neo pamošanos īstā pasaules bateriju fermā un cīņas ar aģentu Smitu. Šīs vecās ainas tiek atkārtotas līdz pēdējai detaļai, kas to padara par it kā šķietamu pārtaisījumu. Veco un jaunās filmas salīdzinājums ir izklaidējošs, taču arī sniedz labāku nojausmu par to, kas ir "The Matrix Resurrections". Vai jaunajā Neo stāstā pārdzīvosim mirkļus no oriģinālajām filmām?

"The Matrix Resurrections" redzēsim ne tikai Rīvsu un Mosu. Lomas atveidos arī Džeida Pinketa Smita, Jaja Abduls-Matīns II, Džesika Henvika, Džonatans Grofs, Prijanka Čopra un citi. No oriģinālā režisoru dueta ceturtajā cēlienā palikusi vien Lana Vačovska, kur bija arī viena no scenārija autorēm (kopā ar Aleksandru Hemonu un Deividu Mičelu).

Ziņas par leģendārās filmas turpinājumu nāca klajā 2019. gadā – laikā, kad apritēja 20 gadi kopš pirmās "The Matrix" filmas pirmizrādes. Tā kļuva par kases grāvēju, ienākumiem visā pasaulē pārsniedzot 460 miljonus eiro, kā arī atnesot četras "Oskara" balvas.

"Matrikss" ceturto cēlienu kinoteātros varēsim novērtēt pirms Ziemassvētkiem, sākot no 22. decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!