Ar ļoti personīgu stāstu pie skatītājiem atgriežas "Oskara" nominants Kenets Brana, kura jaunākais veikums – vēsturiskā drāma "Belfast" – nu ticis ne tikai pie pirmizrādes datuma, bet arī iespējas, kaut arī tikai divu minūšu garumā, bet tomēr pagozēties skatītāju acīs.

Brana idejas un atmiņas uz ekrāna iedzīvinās Ketrīna Balfe ar Džūdiju Denču, Džeimiju Dornanu, Kierans Haindss un 10 gadus veco Džūdu Hilu. Filma ir stāsts par kādu Belfāstas ģimeni un kāda zēna bērnību – smeldzīgu mīlestību, bezrūpīgiem smiekliem un arī zaudējuma sāpēm. Vēsturiskā drāma vedīs ceļojumā laikā uz pagājušā gadsimta sešdesmito gadu nogali un parādīs, cik pamatīgs haoss valdīja ap sociālajiem jautājumiem.

Dornans un Balfe filmā atveidos strādnieku šķiras pāri, kuri ierauti apkārt notiekošajā kņadā, savukārt Denča un Haindss iejutīsies asprātīgu vecvecāku ādā. Bet galvenais varonis ir Badijs – zēns, kuram ļoti tīk amerikāņu vesterni, futbols, spēļu mašīnas, kā arī kino apmeklējumi ar ģimeni. Tāpat Badijs cenšas arī saņemties uzrunāt meiteni, kas viņam iekritusi sirdī, taču burtiski vienas nakts laikā (filmas laika nogrieznī) priekpilnā dzīve sagriežas kājām gaisā.

"Belfast" stāsts režisoram ir ļoti personīgs, jo arī viņš 1969. gadā kā mazs puika staigāja pa dzimtās Belfāstas ielām un pieredzēja gan apkārt notiekošo postu, gan arī redzēja tā laika skaistumu. Kinolente ir viņa ceļojums atmiņu pasaulē. Lai apkopotu savas domas un sajūtas, kas veido Branu par cilvēku, kādu redzam šodien, režisoram vajadzēja ilgu laiku, precīzāk – 50 gadus.

Pats Brana ir arī scenārija autors, vēsta portāls"Deadline", saucot to par personīgāko veikumu savā karjerā. Scenārijs tapa 2020. gada sākumā.

"Focus Features" apstiprinājuši, ka kinoteātru repertuāros filma parādīsies, sākot no 12. novembra, ziņo "Deadline".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!