Kruela de Vila ir ieradusies! "Disney" studija nākusi klajā ar pirmo ieskatu jaunajā kinolentē par slaveno "101 dalmācieša" ļaundari, kuras pilnā versija pie skatītājiem nonāks 28. maijā. Publicētais ieskats vedina domāt, ka studija ar šīs filmas izveidošanu atradusi savu Džokeru – šoreiz gan sievietes un Emmas Stounas personā, raksta "The Verge".

Filmas darbība norisināsies 1970. gadu Londonā. Lai gan "Kruelas" iedvesmas avots ir "101 dalmācieties", tā tomēr nav tieša klasikas adaptācija. Jaunā filma dos ieskatu Kruelas jaunības dzīvē, pirms viņā dzima nepārvarama kāre pēc kažokādām, kā tas tika parādīts iepriekšējās filmās. Publicētajā reklāmas rullītī Kruela atveidota kā perspektīva dizainere ar noslieci uz panku kultūru, visdažādākajos veidos cenšoties savus veikumus pacelt smalkās sabiedrības acu līmenī. Šī procesa laikā viņa kļūst par slaveno Kruelu de Vilu.

Kā norāda "The Verge", iespējams, kādam šī sižetiskā līnija varētu šķirst iepriekš dzirdēta, un viņš nebūs kļūdījies. Ļoti līdzīgu ceļu seriālā "Intrigante" iziet mazā Dženija Hamfrija, kuras centieni iekarot modes pasauli beidzas ar vienu fiasko pēc nākamā. Ja runājam par sakarībām starp citām filmām un tēliem, nevar nepieminēt ļaundari Džokeru, kura centienus izburties cauri cilvēka sarežģītajai iekšējai pasaulei centīsies atdarināt arī Stounas Kruela.

Kopā ar Stounu uz ekrāniem sagaidīsim Emmu Tompsoni, Marku Strongu, Polu Valteru Hauzeru, Emīliju Bīčemu, Džoelu Fraju un citus. Filmas producēšanā iesaistījusies arī Glena Klouza, kura bērnu un jauniešu vidū populāro ļaundari atveidoja 1996. gada veikumā.

Pēdējos gados "Disney" jaunā gaismā izcēlusi daudzus senus stāstus. Jāteic – viņiem izdevies gan pamatīgi papildināt savu maciņu, kā tas bija "The Lion King", "Aladdin" un "Beauty and the Beast" gadījumos, gan arī saskarties ar ieņēmumu ziņā neienesīgiem projektiem, piemēram, "Dumbo". Viegli negāja arī "Mulan", kas dienasgaismu ieraudzīja rudenī, taču jaunā koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ atsevišķās pasaules vietās pārcēlās uz "Disney+" platformu.

Šobrīd plānots filmu uz kinoteātru ekrāniem nogādāt 28. maijā, taču, vai tas patiešām notiks un pirmizrāde netiks atcelta vai nepiedzīvos pārcelšanos uz tiešsaisti, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!