"Warner Bros." beidzot devuši tramīgākajiem faniem iespēju norimt, pie skatītājiem nogādājot ilgi gaidītās milžu kinolentes "Godzilla vs. Kong" tīzeri. Lai gan nav noslēpums, ka filmā redzēsim abu leģendāro titānu cīņu par uzvaru, nu varam uzmest aci viņu saskarsmei caur režisora Adama Vingārda acīm.

Lai arī cik ļoti gribētos aizvadītā gada sarežģījumu un izaicinājums atstāt pagātnē, pāršķirt baltu lappusi tik viegli nav izdevies. Par to liecina kārtējā grāvēja pirmizrādes pārcelšana, un atkal šo nepatīkamo stafeti uzsācis Džeimsa Bonda gabals "To Time to Die", no 2. aprīļa pārceļoties uz 8. oktobri. Kamēr domīgi gaidām, kura filma sekos "bondiādes" pēdās, "Warner Bros." skumjajā ainā ienesis arī kādu saulainu stariņu, atklājot – tieši "Godzills vs. Kong" redzēsim vēl ātrāk nekā cerēts. Ja iepriekš to plānots izrādīt, sākot no 21. maija, šobrīd pirmizrādes datums noteikts 26. martā.

Kā zināms, "Godzilla vs. Kong" būs viena no "Warner Bros." filmām, ko vienlaicīgi pārraidīs gan atvērtajos kinoteātros, gan arī "HBO Max" platformā (unikālais hibrīda modelis, vairāk lasi šeit). Pirms šī paziņojuma filmu savā platformā vēlējies iegūt straumēšanas gigants "Netflix", pretī piedāvājot vairāk nekā 200 miljonus ASV dolāru, taču darījums pie viņiem vēlamā rezultāta nenonāca.

Kā vēsta nosaukums, Adama Vingārda filmā, mērojoties spēkiem, redzēsim labi pazīstamos monstrus – Godzillu un Karali Kongu. Lomas uzticētas Aleksandram Skarsgārdam, Millijai Bobijai Braunai, Rebekai Holai, Braienam Tairijam Henrijam un citiem. Publicētais videorullītis atklāj, ka Kongs izveidojis unikālu saikni ar kādu vientuļu un pamestu meitenīti, taču viņu ceļi negaidīti krustojas ar spēcīgo Godzillu.

"Legendary Pictures" ar ideju par abu franšīzu apvienošanu nāca klajā 2015. gadā, norāda "Variety". Vēstīts, ka šīs filmas budžets ir tāds pats kā 2014. gada "Godzilla" – 160 miljoni ASV dolāru. Toreiz tā ieņēma ap 524 miljoniem ASV dolāru. Salīdzināšanai vērts piebilst, ka filmas "Kong: Skull Island" ieņēmumi sasniedza pat 566 miljonus ASV dolāru, bet "Godzilla: King of the Monsters" – 384 miljonus. Ņemot vērā, ka kinolenti plānots izlaist uz lielajiem ekrāniem laikā, kad pasaule cīnās ar jaunā koronavīrusa radīto pandēmiju un sekām, atliek vien minēt, kādus ieņēmumus sasniegs pasaulē labi atpazīstamie milži un viņu potenciālais kases grāvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!