2022. gads Harija Potera cienītājiem būs īpaši nozīmīgs! Galveno lomu atveidotāji ne tikai satiksies "HBO Max" īpašajā atkalapvienošanās epizodē, kas pirmizrādi piedzīvos 1. janvārī, bet arī aprīlī, kad ar jaunāko veikumu iepriecinās franšīzes "Fantastiskās būtnes" veidotāji. Trešajai franšīzes filmai dots nosaukums "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore".

Kā vēstījām iepriekš, Gelertu Grindevaldu, kuru iepriekšējās franšīzes daļās atveidoja Džonijs Deps, turpmāk tēlos aktieris Mads Mikelsens. Tāpat filmas veidošanā piedalījušies jau labi zināmie aktieri – Edijs Redmeins, Džūda Lovs, Ezra Millers un Ketrīna Voterstone.

Oficiālajā "Warner Bros." aprakstā par "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" teikts: "Profesors Baltuss Dumidors, kuru atveido Džūda Lovs, vairs nevar sēdēt dīkā, zinot, ka varenais tumsas burvis Gelerts Grindevalds pārņem vadību burvju pasaulē. Taču, kā atklājās 2018. gada filmā "Fantastiskās būtnes: Grindevalda noziegumi" ("Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald"), Grindevalds un Dumidors jaunībā noslēdza līgumu, kas neļauj viņiem sacensties vienam ar otru.

Nespēdams viņu apturēt, Dumidors aicina magizoologu Ņūtu Skamandru (Edijs Redmeins) un bezbailīgu burvju komandu izjaukt Grindevalda sekotāju leģionu un novērst draudošo burvju pasaules karu. Bet, tā kā likmes ir tik augstas, cik ilgi Dumidors spēs palikt malā?

"Warner Bros." jauno "Fantastiskās būtnes" daļu reklamē, lūk, šādi: "Pieredzēsim kaķa un peles spēli ar slepeniem plāniem, noslēpumiem un jautriem pavērsieniem." Burvju pasaules fani būs sajūsmā, dzirdot, ka filma "iedziļinās Grindevalda un Dumidora sarežģītajās attiecībās, lai atklātu stāstu par šiem diviem leģendārajiem burvjiem. Pirmo reizi skatītāji varēs ieskatīties sarežģītajā un mīklainajā Dumidora iekšējā pasaulē."

Nezinātājam varētu rasties jautājums, kāpēc Deps pēc veiksmīgā darba pirmajās divās daļās bija jāaizstāj? Iemesls meklējams ārpus filmēšanas laukuma, aktierim zaudējot tiesā slavenību tabloīdam "The Sun", kuru Deps iesūdzēja par neslavas celšanu. Publikācijās vēstījums saturēja apgalvojumu, ka Deps ir "sievas sitējs".

Pēc aktierim nelabvēlīgā tiesas sprieduma "Warner Bros" viņam "lūdza atteikties" no Gelerta Grindevalda lomas "Fantastisko būtņu" franšīzē.

Filma "Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore" uz kinoteātru ekrāniem nonāks 2022. gada 15. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!