Lai gan šis gads kino industrijā bijis, maigi sakot, smags, tradicionālā "Oskaru" ceremonija vēl aizvien plānojas notikt nedaudz vēlāk nekā ierasts – 2021. gada 25. aprīlī. Viena no filmām, kam tiek paredzēti panākumi, ir ķīniešu izcelsmes režisores Hlojas Žao (Chloé Zhao) kinolente "Nomadland", kas jau paspējusi iegūt vairākus apbalvojumus. Nu skatītāju vērtējumam nodots garāks ieskats augstu vērtētajā filmā.

Venēcijas kinofestivālā, kas noslēdzās septembra vidū, amerikāņu drāma ieguva galveno balvu – "Zelta lauvu", taču tā saņēmusi vēl arī vairākas citas atzinības. Galvenajā lomā ir "oskarotā" aktrise Frānsisa Makdormana. Filma tapusi pēc 2017. gadā izdotās grāmatas "Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century".

Kinolentes galvenā varone Ferna pēc darba zaudēšanas sapako savu mantību un sēžas pie sava busiņa stūres, lai kļūtu par mūsdienu nomadu – klejotāju un dzīvotu ārpus konvencionālās sabiedrības. Šī ir Žao trešā pilnmetrāžas spēlfilma. Venēcijā filma piedzīvoja pasaules pirmizrādi, bet šobrīd plānots, ka uz ekrāniem tā varētu parādīties 2021. gada februārī, norāda "Deadline".

Vēstīts, ka filmā piedalās arī īsti klejotāji, piemēram, Linda Meja, Čarlīna Svenkija un Bobs Velss, kas uzņemšanas laikā darbojušies kā Fernas mentori un komandasbiedri. Tāpat filmā redzēsim Deividu Stretērnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!