Rokenrola karalis ir ieņēmis savu vietu kino pasaulē. Kinostudija "Warner Bros. Pictures" beidzot ir prezentējusi pirmo "Elvis" treileri — Oskaram nominētā kinorežisora ​​Baza Lurmaņa biogrāfisko filmu par Elvisu Presliju. Galvenajās lomās – Ostins Batlers un Oskara balvas ieguvējs Toms Henkss, ziņo "Deadline".

Filma ir veidota tā, lai tā skatītājiem un Elvisa faniem atklātu visu rokenrola karaļa dzīvi no viņa militārās karjeras līdz mūzikai, no popmūzikas līdz kantrī un noslēdzot ar rokenrolu.

Elvisa Preslija atveidotājs Ostins Balters sacentīsies ar ASV Kinoakadēmijas balvas ieguvēju Tomu Henksu, kurš sporta protezēs un ar mulsinošu akcentu tēlo Preslija menedžeri Tomu Pārkeru. Treilerī Pārkers saka: "Ir daži, kas padara mani par ļaundari šajā stāstā."

Kad Elviss uznāk uz skatuves un sniedz brīnišķīgu priekšnesumu, Pārkera uzmanību piesaista jaunā dziedātāja talants. "Vai liktenis klauvē pie tavām durvīm?" Pārkers saka. "Tajā brīdī es saskatīju, kā kalsnais zēns pārtapa par supervaroni. Viņš bija mans liktenis."

Runājot ar jauno Presliju, Pārkers viņam saka: "Es vēlos tevi pacelt citā līmenī, Preslija kungs. Vai esi gatavs lidot?" Smaidot Preslijs saka: "Es esmu gatavs. Gatavs lidot."

Taču, kad Preslija karjera paceļas neticamos augstumos, viņš saskaras arī ar pretestību – piecdesmito gadu Amerikai grūti saprast viņa uzstāšanās stilu un deju kustības.

"Daži cilvēki vēlas mani iesēdināt cietumā, dēļ tā, kā es kustos," sacīja Preslijs. "Es nevaru ne kustēties, ne dziedāt."

Preslijs izmisīgi mēģina atjaunot saikni ar mūziku, sakot: "Man ir gandrīz 40, un neviens mani neatcerēsies. Man ir jāatgriežas pie tā, kas es patiesībā esmu. Tas viss varēja notikt vienā mirklī."

Par filmu "Elvis" režisors Lurmans runājis jau kopš 2014. gada, taču ilgu tās bija tikai runas, līdz 2019. gadā ​​līgumu parakstīja Toms Henkss – tas bija kā punkts uz "i", lai ķertos pie darba. Pa šiem gadiem Lurmans strādājis arī pie "Netflix" seriāla "The Get Down". Viņa pēdējā filma "The Great Gatsby" saņēma neviennozīmīgu kritiku, taču tā joprojām ir viņa līdz šim ienesīgākā filma. Te nu ir cerība, ka ar Elvisu būs tapis kaut kas ļoti īpašs un grandiozs, jo viņa ilgtermiņa darbošanās ar šo projektu neapšaubāmi runā par viņa kaislību un vēlmi veidot šo filmu.


Novembrī filmas režisors Lurmans sociālajos tīklos kopīgoja savas gaidāmās biogrāfiskās filmas reklāmas rullīti, kas noslēdzās ar datumu: 2022. gada 24. jūnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!