Lai gan gads jau teju pusē, vēl aizvien turpinām atsaiņot dāvanas, kuras 2020. gads piespiedu kārtā paturēja savā kabatā. Vienā no kastītēm lasāms biogrāfiskās filmas "The Eyes Of Tammy Faye" nosaukums, kurai nupat laists klajā pilnais treileris.

20. gadsimta 70. un 80. gados Tamija Feja un viņas vīrs Džimijs Beikers no absolūti nekā izveidoja pasaulē lielāko reliģisko apraides tīklu. Cilvēki viņos ieklausījās un godāja par vēstījumiem, kas ietvēra tādas tēmas kā mīlestība, iekļaušana un labklājība. Liela daļa Tamiju Feju atminas kā sieviete ar unikālām skropstām, savdabīgu dziedāšanas talantu un vēmi aptver vidažādāko profesiju un sabiedrības slāņu ļaudis, taču ilgi nebija jāgaida pirms finansiālas nepilnības, viltus sāncenši un skandāli nobrucināja viņu rūpīgi celto sapņu pili.

"Tā ir daļa no mūsu misijas palīdzēt cilvēkiem," publicētajā videorullītī teic Tamija Feja. "Visi, kuriem sāp un kuri jūtas pamesti. Dievam ir plāns mums visiem."

Foto: Vida Press

Galvenās lomas atveido patiesi interesants duets – Džesika Časteina, kuru līdz pēdējais detaļai pārdomātā izskata dēļ, ļoti iespējams, būs pat grūti atpazīt, un Endrjū Garfīlds. Runājot par viņa atveidoto Džimu, šis ir stāsts par to, kā godprātīga kristieša vērtības sāk izkūpēt gaisā brīdī, kad piezogas alkatība un varas kāre, kamēr sieva par visām varītēm cenšas turēties pie saviem morāles principiem – arī tad, kad citi prominenti reliģijas pārstāvji domā citādi.

2007. gadā pēc cīņas ar audzēju Tamija Feja devās mūžībā, taču daudziem palikusi atmiņā kā spēcīga LGBTQ kopienas atbalstītāja, kas vērsusi uzmanību arī HIV un AIDS slimībām, raksta "Los Angeles Times". Savukārt viņas vīrs Džims tika notiesāts uz 45 gadiem cietumā pēc tam, kad konstatēta viņa saistība ar krāpniecības epizodēm un konspirāciju sievas raidījuma "The PTL Club" sakarā. Beikera pārstāvji gan iesniedza apelāciju, un laiks cietumā tika samazināts, vēstī "ABC News".

"Es tev uzcēlu impēriju," vienā no strīdiem Džims izkliedz savai sievai. "Tu uzcēli sev impēriju," atbildi parādā nepalika Tamija.

Lomas filmā atveido arī Čerija Džonsa un Vincents D'Onofrio. Savu pirmzirādi biogrāfiskā drāma piedzīvos rudenī, 17. septembrī.

Vērts piebilst, ka šis nav pirmais mēģinājums šīs vēstures lappuses iedzīvināt kino formātā. 2000. gadā tapa dokumentālā filma ar tādu pašu nosaukumu, savukārt 2005. gadā iznākusī "Tammy Faye: Death Defying" pievērsās sievietes cīņai ar vēzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!