Savu kārtu, lai tiktos ar skatītāju, jau kopš 2020. gada gaida muzikālā filma "Anete" ("Annette"), kas būs franču režisora Leo Karaksa pirmais mēģinājums pārbaudīt spēkus angļu valodas kinolentē. Nu vērtējumam nodots "Annette" tīzeris – pirmais ieskats filmā, kura atklās Kannu kinofestivālu.

Galvenās lomas atveido Ādams Draivers, Mariona Kotijāra un Saimons Helbergs, kuri dzīvo mūsdienu Losandželosā. Stāsta centrā ir Henrijs – stendapa komiķis ar asi provokatīvu humora uzjūtu, un Anna – atpazīstama un pasaules slavu iemantojusi dziedātāja. Starmešu gaismās viņi ir perfekts, saticīgs un veselīgās attiecībās dzīvojošs pāris, taču apkārt notiekošais apmet vairākus kūleņus, kad viņi pasaulē sagaida savu pirmdzimto. Meitenei tiek dots vārds Anete, un viņa nav cilvēks – parastais. Anete ir apveltīta ar brīnumspējām, kas pilnībā maina arī Henrija un Annas dzīves.

Pie filmas skaņu celiņa strādājusi grupa "Sparks", precīzāk Rons un Rasels Meili, sadarbojoties ar mūzikas producentu Mariusu de Vries, kurš pielicies roku pie tādiem grāvējiem kā "Bohēmista Rapsodija", "La La Land" un "Mūlenrūža", raksta "Deadline". Rons Meils komentē: "Ceru, ka filmu parādīs Venēcijas un Toronto kinofestivāli, ja tie rudenī notiks. Tā tiešām ir īpaša un atšķiras no parastas filmas–mūzikla. Tieši tā, kā to varēja no mums arī sagaidīt. Ir tik saviļņojoši, ka tik lieli vārdi bija pietiekami iespaidoti, lai vēlētos iesaistīties."

Rons un Rasels Meili atceras, ka sākotnēji viņi radījuši muzikālo materiālu un tam būtu bijis jākļūst par jaunu "Sparks" studijas albumu. Taču tad sanācis tā, ka viņi uzrakstījuši arī scenāriju un palūguši Karaksam uzmest tam aci. Rezultātā Karakss paziņojis, ka viņš gribot filmēt mūziklu. Un lai arī dažādu iemeslu dēļ tas paņēma daudz vairāk laika, nekā sākotnēji plānots (centieni uzsākt filmēšanu sākās 2016.gadā), beidzot to izdevies īstenot.

Savukārt Karaksam šī ir pirmā filma angļu valodā. Režisors plašāk pazīstams ar saviem tumšajiem un ambiciozajiem ārthausa darbiem "Holy Motors" un "Les Amants du Pont Neuf". Karkasa jaunākais veikums Kannu kinofestivālu apciemos deviņus gadus pēc tam, kad "Holy Motors" tur piedzīvoja pirmizrādi.

Kā raksta portāls "Deadline", filmai "Anete" 6. jūlijā būtu jāatklāj Kannu kinofestivāls, taču, kā tas viss izvērties, rādīs laiks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!