Ir pienācis laiks jaunajam Giljermo del Toro nākamās filmas treilerim, un... "Nightmare Alley" jeb "Murgu aleja" izskatās pat ļoti labi! Reklāmas videorullītis apstiprina, ka tās darbība risināsies 20. gadsimta pirmajā pusē, un šo vēstures nogriezni ieskicēs patiesi varena aktieru komanda. Zināms, ka filmā Bredlijs Kūpers atveido draisku krāpnieku, kam piemīt talants manipulēt ar cilvēkiem. Bet tad viņš sastopas ar bīstamu psihoterapeiti, ko tēlo Keita Blanšeta, ziņo "People".

Kinoakadēmijas balvas nominanta, 46 gadus vecais aktiera saspēle ar Keitu Blanšetu līdzinās mūžam populārajai "spēlei", kurā kaķis ķer peli. "Nightmare Alley" ir Viljama Lindsija Grešama 1946. gadā sarakstītā tāda paša nosaukuma kriminālromāna ekranizācija. Šī gan nav pirmā "Murgu alejas" kino versija, jo jau gadu pēc romāna izdošanas tas tika ekranizēts klasiskā "film noir" stilā.

Dilmas darbība risinās pasaulē, kurā uzdarbojas maskēšanās meistari un krāpnieki, viens no viņiem – jaunais un ambiciozais Stens Karlisle (Kūpers), kurš nolemj mesties uz vienu roku ar Blanšetas atveidoto psiholoģi. Lai gan Karlisle ar dažiem precīzi izvēlētiem vārdiem spēj teju visus aptīt ap pirkstu un manipulēt pēc sirds patikas, viņam priekšā liels izaicinājums, jo noslēpumainā dāma izrādās vēl bīstamāka par viņu pašu.

Treilerī redzam Kūpera varoni ierodamies milzīgā, nomaļā telpā, viņam piestiprināts melu detektors. "Es tev uzdošu vienkāršus jautājumus. Tu atbildēsi īsos teikumos, tikai uz to, ko uzskati par absolūtu patiesību," kāds vīrietis skaidro Stenam. Uz to viņš atbild: "Absolūtā patiesība... To es varu!"

Pusotru minūti garajā treilerī Kūpera varonis atklāj, ka viņš prot lasīt domas "pareizajos apstākļos".


Treileris skatītājam sola dažus neparastus mirkļus, tostarp naudas apmaiņu, ugunsgrēku, slepkavību automašīnā, elektrotraumu un viltotu spoku apsēstību, kā arī Tonijas Koletes un Vilema Defo uzstāšanos.

Šausmu meistars del Toro pēc "The Shape of Water" godalgu biruma bija paņēmis nelielu radošo pauzi, taču šogad ir gatavs atgriezties ar jauno darbu – psiholoģisko trilleri par diviem krāpniekiem. Neskatoties uz tematisko materiālu un pašu režisoru, acīmredzot tā ir vienkārša "noir" filma. "Tai nav pārdabisku elementu," del Toro iepriekš sacījis "Vanity Fair". "Tā ir pilnībā balstīta uz realitātes pasauli. Nav fantastika. Tā ir ļoti atšķirīga filma atšķirībā no manām ierastajām filmām, taču, protams, nosaukums un mans vārds rada tādu [iespaidu]." Bet tad viņš arī teica: "Es gribēju izveidot romāna visumu, kam ir ļoti dīvains un mistisks pievilcinājums."

Filma kinoteātros no 21. janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!