Kā oktobris, tā pilns ar šausmu filmām! No 30. oktobra uz kinoteātru ekrāniem visā Latvijā mums būs iespēja iepazīties ar mazo zēnu Oliveru no jaunās šausmu filmas "Nāc spēlēties" ("Come Play"). Taču kopā ar puisēnu nāk arī Lerijs – šermuļus uzdzenošs briesmonis, kurš patiesībā taču grib tikai paspēlēties, vai ne tā?

Filma stāsta par vientuļo zēnu Oliveru, kurš ir atšķirīgs no citiem vienaudžiem. Viņa dzīve neaizrit spēlēs un smieklos ar draugiem, tādēļ puisēns laiku tērē, skatoties planšetē un mobilajā telefonā, kā arī izmantojot dažādas mūsdienīgas lietotnes. Šīs 21. gadsimta klasiskās ierīces viņam visu laiku atrodas deguna priekšā.

Lai gan pārmērīga ekrānu izmantošana regulāri tiek saukta par kaitīgu, šīs filmas kontekstā kaitīgums pāraug briesmās un bailēs, kādam noslēpumainam radījumam pārņemot tos savā varā. Šo radījumu sauc Lerijs, kurš kāro ielauzties cilvēku pasaulē, tāpēc, lai glābtu dēla dzīvību, cīņā ar baisā paskata briesmoni jādodas mazā Olivera vecākiem.

Publicētajā tīzerī vairākkārt uzsvērts: "Lerijs tikai grib draugu…". Taču, vai tiešām tikai spēlēties? Ātri vien saprotams, ka Lerijs nav nekāds draugs – parastais, pamazām pārtopot pamatīgā stalkerī, kas seko ne tikai Oliveram, bet arī viņa ģimenei, vienaudžiem u.c.

Filmas režisors ir Džeikobs Čeiss, bet galvenajās lomās – Eizijs Robertsons, Džiliana Džeikobsa, Džons Galahers un citi. Tās garums ir aptuveni stunda un 30 minūtes.

Visu laiku iecienītāko šausmu filmu vidū ir tādas kinolentes kā "Psiho", "Paranormālā aktivitāte", "Helovīns", "Radījums", "Blēras raganas projekts", "Kliedziens", "Zāģis", "Aplis" un vēl daudzas citas. Viarākus interesantus faktus par dažām no tām atradīsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!