Foto: Vida Press
Ja filmas salīdzinām ar marinējumiem, mūzikls "In The Heights" peld visnotaļ spēcīgā šķidrumā. Savu pirmizrādi filma gaida jau no 2020. gada, un, ja neradīsies jauni šķēršļi, "Warner Bros" kinolenti uz ekrāniem nogādās 11. jūnijā. Lai gan filmas oficiālais treileris klajā laists jau pirms laba laiciņa, nu dedzīgākie filmas fani iepriecināti ar jauniem ieskatiem un detaļām.

"In The Heights" pamatā ir mūzikls ar tādu pašu nosaukumu, kas plūcis laurus "Tony" ceremonijā. Tās režisors ir Džons M. Ču, bet lomās iejūtas Entonijs Ramoss, Korijs Hokinss, Leslija Greisa, Melisa Barrera, Stefānija Beatrise, Daša Polanko, Marks Entonijs, kā arī Lins-Manuels Miranda.

Nu vienlaicīgi publicēti pat divi filmas tīzeri, kuriem Ču devis nosaukumus "Powerful" un "Washington Heights". Ilgi gaidītajā mūzikla adaptācijā galveno varoni Unsavi atveido Ramoss, kurš lomu "aizņēmies" no Mirandas Brodvejas versijas. Ramoss atklājis, ka jutis milzīgu atbildības sajūtu uz saviem pleciem, taču tas nekādā mērā nebija spiediens no filmas veidotājiem. Producenti darījuši visu iespējamo, lai palīdzētu iejusties lomā un ienestu tajā sava rakstura iezīmes. "Fakts, ka Lins šo lomu uzticēja man, nozīmē vairāk, nekā spēsi kādreiz iedomāties, brāl," sacījis aktieris.

Kas interesanti, pirms šīs filmas uzņemšanas Ramoss plānojis aktiera karjeru un mūziku likt pie malas. Viņa domas pilnībā mainījās, noskatoties "In the Heights" Brodvejā, raksta "People". "Es ieraudzīju Unsavi. Viņam ir savi sapņi, bet rodas sajūta – viņš ielikts kastē," skaidrojis Ramoss. "Viņa sapņi ir tik lieli, ka pašam paliek bail, un ar šo sajūtu varu identificēties arī es. Ir tik daudz cilvēku, kas teica man "nē", un tik daudz iemeslu, kāpēc man šeit nevajadzētu atrasties. Bet te nu mēs esam. Un šādas sajūtas mani pārņem ne tikai, domājot par Unsavi – tās attiecināmas uz visiem varoņiem."

Filmas darbība norisinās Ņujorkas apkaimē ar nosaukumu "Washington Heights". Kad kopienas harismātiskais veikala īpašnieks nolemj piepildīt savu sapni un doties uz salu, kuru vecāki sauca par mājām, viņa iemīļotā apkaimē uzsāk maiņu uz mūžīgiem laikiem.

Kamēr gaidām filmu, skaties treilerus un vērtē pats!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!