Foto: Kadrs no video

Septembrī režisors Raiens Mērfijs skatītājiem straumēšanas platformā "Netflix" nesīs jaunu seriālu "Ratched", kas stāsta par māsu Rečidu no kulta grāmatas "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu". Kā iespējams spriest pēc publicētā tīzera, seriālā dažādos elementos iespējams vilkt paralēles ar lielu popularitāti iemantojušo "Amerikāņu šausmu stāstu", tāpēc jaunums šī seriāla faniem varētu būt kā medusmaize.

"Rached" ir Raiena Mērfija un Sāras Polsones kopdarbs, kura seriāla atveido galveno varoni. Tā sižets seko Polsones atveidotajai māsai Rečidai, kas kā ļaundare tika atainota 1962. gada Kena Kīzija romānā "Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu". Vēstīts, ka seriāls skatītājus ved arī vairākus gadus senā pagātnē pirms Rečidas ierašanās psihiatriskajā slimnīcā Oregonā, raksta "Elle".

Kā intervijā "Vanity Fair" atklājis Mērfijs, māsas Rečidas tēlam pa priekšu iet zināma reputācija. "Bija interesanti mēģināt radīt emocionālu tēlu no cilvēka, kam ir tik vēsa reputācija… bija interesanti domāt par vismazākajām bērnības detaļām, attiecībām, seksualitāti, jo, kad cilvēki izdzird Rečidas vārdu, viņiem prātā ir vēsa un nežēlīga aina," sacījis Mērfijs.

Savukārt Polsone norādījusi, ka Rečidas vientulība spējusi viņu savest kopā ar varoni. Viņa uzskata, ka Rečida par visām varītēm cenšas izdzīvot un rast kaut ko līdzīgu māju sajūtai. "Lai gan iekšējās drošības sajūtas gūšanai viņa bieži vien izvēlas nenoliedzami apšaubāmas metodes, man patiesi negribas piekrist, ka tas tiktu darīts savtīgi. Vairāk sliecos uz to, ka tās vada nepieciešamība izdzīvot. Gluži vai dzīvnieciska nepieciešamība, kas akli liek spert nepiemērotus soļus."

Tieši vientulības un depresijas pazīmes īpaši izceļas publicētajā tīzerī, piemēram, kur Rečida pacientam teic: "Tev dzīvē nodarīts pārāk daudz sāpju. Bet tu esi pelnījis, lai kāds tev izrādītu žēlsirdību." Tāpat viņa piebilst: "Cik citāda gan es būtu, ja man kāds to būtu izrādījis."

Seriāls straumēšanas platformā "Netflix" no 18. septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!