Biogrāfiskā filma "Blonde", kas ieskatās ikoniskās aktrises, dziedātājas un modeles Merilinas Monro dzīvē un karjerā, beidzot ir ieguvusi reklāmas rullīti, kurā Ana de Armas demonstrē atklātu smaidu, kas ir neticami līdzīgs tam, kāds tas bija Merilinai, ziņo tabloīds "People".

Tātad – 34 gadus vecā aktrise atveido nelaiķi – Holivudas leģendu gaidāmajā "Netflix" filmā "Blonde", kuras pamatā ir Džoisas Kerolas Oatesas 2000. gada romāns. Saskaņā ar oficiālo informāciju, šī filma izpelnījās NC-17 novērtējumu (nepilngadīgām personām bez ierunām aizliegts šo kinomākslas darbu skatīties). "Filma drosmīgi ataino Merilinas Monro dzīvi, pētot šķelšanos starp viņas publisko un privāto dzīvi," teikts paziņojumā.

"Lūdzu, nāc! Nepamet mani," raudoša de Armas saka spoguļa priekšā savā ģērbtuvē – treilera sākumā. Turpinājumā ir redzami Monro uzplaiksnījumi uz skatuves un kameru priekšā, atkārtojot ikonisko mirkli ar plīvojošo kleitu virs Ņujorkas metro režģa.


De Armas stāstīja "Netflix Queue", ka režisora Endrū Dominika "ambīcijas bija ļoti skaidras jau no paša sākuma: iepazīstināt ar Merilinas Monro dzīves versiju caur viņas objektīvu." Viņa piebilda: "Viņš vēlējās, lai pasaule piedzīvo to, kā patiesībā bija būt ne tikai Merilinai, bet arī Normai Džīnai Mortensonei (īstajā vārdā). Es atskārtu, ka tas ir visdrosmīgākais un feministiskākais viņas stāsts, kādu esmu jebkad redzējusi."

Saskaņā ar "Netflix Queue" informāciju, aktrises grima un frizūras veidošana filmēšanas vajadzībām prasīja divas līdz trīs stundas dienā, tāpat viņa veica daudz papildu pētījumu pirms filmas uzņemšanas.


"Mēs pie šīs filmas strādājām stundām ilgi, katru dienu – gandrīz gadu. Es izlasīju Džoisa romānu, izpētīju simtiem fotogrāfiju, video, audio ierakstu, filmu – visu, kas man bija pieejams. Katra aina ir iedvesmota no reālas fotogrāfijas," viņa sacīja. "Mēs pētījām attēlā katru sīkāko niansi un debatējām par tajā redzamo. Pirmais jautājums vienmēr bija: "Ko šeit jūt Norma Džīna?" Mēs vēlējāmies pastāstīt viņas stāsta cilvēcisko pusi."

Viņa piebilda: "Slava ir tas, kas padarīja Merilinu par visredzamāko cilvēku pasaulē, taču tas arī padarīja Normu par visneredzamāko."

Režisors Dominiks teica: "Man patiešām paveicās ar Anu, jo viņa varēja darīt visu. Viņa bija tik laba. Viss, ko es viņai teicu, viņa to uzreiz saprata. Ainas vienkārši atdzīvojās, jo Ana bija tur."

"Blonde" debitēs "Netflix" 23. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!