"Smita kungs un kundze" autors Dags Līmans nācis klajā ar jaunu duetu un jaunu asa sižeta piedzīvojumu komēdijas mērcē – publicēts filmas "Locked Down" tīzeris, kurā Anna Hetaveja, pandēmijas pasaules nogurdināta un izsmelta, nolemj realizēt gadsimta dārglietu zādzību slavenajā "Harrods" iepirkšanās centrā.

Teju trīs minūšu garais kriminālkomēdijas videorullītis iepazīstina ar Lindu un Pekstonu – Londonā dzīvojošu pāri, kuri nolēmuši katrs iet savu ceļu. Stopkrānu norauj jaunais koronavīruss, kas paredz dzīvošanu un laika pavadīšanu tikai savā "burbulī", kā rezultātā abi spiesti vēl divas nedēļas būt viens pie otra pleca. Lindai un Pekstonam neatliek nekas cits kā censties risināt samilzušās problēmas un mēģināt atrast gaismu tuneļa galā. Protams, neiztiek arī bez izaicinājumiem profesionālajās gaitās un risinājumu meklēšanas caur tiešsaistes platformām.

Viņu gaisma tuneļa galā rod aprises neliela dārgakmeņa veidolā, kas atrodas iepirkšanās centrā "Harrods". Pie vīna glāzes un neticamā plāna veidošanas "oskarotajai" Hetavejai pievienojas viņas ekrāna partneris, britu aktieris un prestižās balvas nominants Čivetels Edžiofors, ar kuru kopā cenšas pārdzīvot aiz loga valdošo situāciju, kas izskatās pēc ļauna murga.

Kā raksta portāls "Deadline", filmas budžets nebūt nav no lielākajiem. Lielākie izaicinājumi saistāmi ar reālo pandēmiju un situāciju Londonā, kuras dēļ uzņemšana laiku pa laikam bija jāpārtrauc. Virtuālo iepazīšanos filma piedzīvoja septembrī Toronto filmu festivālā, savukārt no 14. janvāra tā skatāma "HBO Max" platformā. Drīz kinolente varētu būt pieejama arī skatītājiem Lielbritānijā, raksta izdevums "Digital Spy", taču līdz uzziņai par tālākiem plāniem vēl jāpaciešas.

Jaunās kinolentes scenāriju veidojis neviens cits kā Stīvens Naits – viens no daudzu iemīļotā seriāla "Peaky Blinders" veidotājiem. Hetavejas un Čivetela kompāniju filmā bagātina Bens Kingslijs, Mindija Kalinga, kas kopā ar Hetaveju mirdzēja "Oušena astotniekā", Lūsija Bointona un daudzi citi.

Viens no pēdējiem veikumiem ar Hetavejas piedalīšanos dienas gaismu ieraudzīja oktobra sākumā. Tā bija Roberts Zemeka melnā humora piesātinātā kinolente "Raganas", kuras pamatā patiesībā ietverts visnotaļ sirsnīgs stāsts. Jāteic gan, ka Hetavejas tēlojumu aizēnoja kāds pavisam cits filmas aspekts, kas daļā sabiedrības raisīja sašutumu. Sabiedrības nopēlumu kinolente izpelnījās galvenās raganas ārējā izskata dēļ – filmā tā attēlota ar trim pirkstiem, kas raisījis sašutumu to cilvēku vidū, kuri slimības vai citu iemeslu dēļ ir spiesti sadzīvot ar kādu ekstremitāšu redukciju. Vairāk lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!