Jaunajā straumēšanas platformas "Netflix" kinolentē – postapokaliptiskajā zinātniskās fantastikas drāmā "The Midnight Sky", kuras režisors un arī galvenā zvaigzne ir neviens cits kā Džordžs Klūnijs, skatītājam būs iespēja ieskatīties filmas veidotāju nākotnes vīzijā. Tajā redzēsim Zemi, kas neizprotamas iznīcības dēļ kļuvusi neapdzīvojama.

Publicētajā tīzerī atkal un no jauna iepazīstamies ar Klūniju, kurš šoreiz romantisko ampluā nomainījis uz skarbu un nopietnības pilnu ģīmetni. Kā liecina pirmais ieskaits, Klūnija atveidotais varonis par visām varītēm meklē veidus, kā brīdināt citus izdzīvojušos par globālo katastrofu, kas notikusi uz Zemes.

Filma balstīta Lilijas Brūkas-Daltonas novelē "Good Morning, Midnight", raksta "Variety". Lai gan jaunās kinolentes uzņemšana pabeigta pirms jaunā koronavīrusa izplatības uzliesmojuma, vairāki 2020. gada notikumu pārdzīvojumi patiesi pielīdzināmi sarežģījumiem, ar kuriem varoņi saskaras filmas kontekstā. "Tā ir zinātniskās fantastikas filma, kas dienu no dienas, diemžēl, kļūst aizvien reālāka," intervijā "Vanity Fair" atklājis Klūnijs. "Naida radītās sajūtas un visas no tā izrietošās sekas, cīņas un kari – tas viss ir dzirdēts jau labu laiku."

View this post on Instagram

A post shared by The Midnight Sky (@themidnightskymovie) on Oct 24, 2020 at 10:04am PDT


Leģendārais aktieris filmā ir vientulīgs zinātnieks Augustīns Lofthauss, kurš ir pārliecināts, ka palicis vienīgais dzīvais cilvēks uz Zemes. Taču viens viņš tomēr nav – Lofthausa ceļš krustojas ar mazu meiteni vārdā Īrisa, par kuru vīrietis kā pienākumu izjūt nepieciešamību parūpēties. Tāpat Lofthauss uz saviem pleciem uzņemas atbildību brīdināt kosmonautu komandu par notikušo uz Zemes.

Zinātniski fantastiskajā filmā Klūnijam pievienojas arī Felisitija Džonsa, Deivids Ojelovo, Tifānija Būna, Demians Bičirs un Kails Čāndlers. Viņi atveido piecu cilvēku komandu, kas ar NASA kuģi devušies kosmosā. Tieši viņu centieni sazināties ar Zemi, no kuras caur viļņiem dzirdama vien klusuma skaņa, veido filmas otro naratīva daļu.

View this post on Instagram

A post shared by The Midnight Sky (@themidnightskymovie) on Oct 24, 2020 at 10:04am PDT

Neskatoties uz katastrofu, kas ir filmas centrā, Klūnijs to redz kā cerību stariņu. "Es gribēju, lai tā savā veidā ir atdzimšana," sacījis aktieris un režisors. "Es gribēju, lai drūmajā stāstā par cilvēces iznīcību būtu kāda cerība."

Straumēšanas platformā "Netflix" kinolente būs skatāma īsi pirms Ziemassvētkiem – sākot no 23. decembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!