Aktieris Edijs Mērfijs sava talanta un kino cienītājus šogad neatstās bešā – sākot no 5. marta, interesenti kopā ar viņa atveidoto princi Akīmu varēs atkal doties uz Ameriku! Arī šoreiz tas nebūs nekāds izklaides brauciens, jo Akīma uzdevums būs atrast savu pazudušo mantinieku un izveidot ar viņu ciešākas attiecības.

Pirmā komēdijas daļa pie skatītājiem nonāca 1988. gadā un tika uzņemta ar lielu sajūsmu. Filmu un seriālu novērtēšanas platformā "Rotten Tomatoes" vairāk nekā 85 procenti skatītāju kinolentei piešķīruši vismaz 3,5 zvaigznes (kopumā vidēji – 4,15 zvaigznes no 5). Arī filmu kritiķi savās atsauksmēs bijuši dāsni, norādot uz Mērfija lielisko aktierspēli, uzņemoties pilnīgu kontroli pār notikumu gaitu.

Nu pēc vairāk nekā 30 gadiem leģendāru statusu iemantojušajai "Coming to America" tapis turpinājums "Coming 2 America". Tajā Āfrikas princis Akīms, kurš grasās kļūt par karali, negaidīti uzzina par savu pēcnācēju, kurš mīt Amerikā. Lai iepazītos ar mantinieku, viņš kopā ar savu labāko draugu – Arsenio Hola Semiju – atgriežas Ņujorkā – vietā, kur aizsākās šis stāsts.

"Coming 2 America", gluži tāpat kā oriģinālais stāsts, ir komēdija līdz pēdējai vīlītei. Publicētie tīzeri atklāj, ka lielākā daļa notikumu tomēr risināsies Āfrikā – Zamundas karaļvalstī, tāpēc neiztiks gan bez kārtīgas greznuma devas, gan arī eksotiskiem dabasskatiem.

Lai gan sākotnēji plānots dot iespēju filmu baudīt, zvilnot kinoteātru krēslos, tā tomēr būs skatāma "Amazon Prime Video" straumēšanas platformā. Kopā ar Mērfiju un Holu uz ekrāna aicināts arī Džeims Ērls Džonss Akīma, kurš atveidos Akīma tēvu. Šim sastāvam Krega Brūera kinolentē pievienosies arī Džermeins Faulers, Leslija Džonsa, Treisijs Morgans, Veslijs Snaipss un citi.

Pirmais ieskats filmā publicēts jau aizvadītā gada nogalē, savukārt plašāks – februāra sākumā. Kā zināms, vairākas kinolentes izmanto iespēju sevi popularizēt Nacionālās futbola līgas (NFL) finālspēlē jeb "Super Bowl" mačā, ko nav laiduši garām arī "Coming 2 America" veidotāji.

Kamēr gaidām, vai un kad jaunākā Mērfija filma būs pieejama mūsu platuma grādos, vari atsvaidzināt atmiņu un izsmieties citās kinolentēs ar viņa piedalīšanos! Kā piemērus var minēt "Beverlihilsas policistu", "Ķerto profesoru" un "Doktoru Dūlitlu", bet, ja vēlies novērtēt kādu jaunāku veikumu, uzmet aci filmām "Mr. Church" un "Dolomite Is My Name".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!